Cześć po długich zmaganiach z anoreksja podjęłam konsultacje z psychiatra, wyliczył mi zapotrzebowanie na prawie 700 kcal więcej ( jadłam 950) a zalecił minimum 1600, czy po wejściu na takie kalorie zacznę mocno tyć? Moja aktywnosc w ciagu dnia to prace domowe i ok 10k kroków dziennie ( w domu i podczas spaceru) wazę 39 kg i mam 164 cm wzrostu.
...
Napisał(a)
Wychodzenie z anoreksji to długi i żmudny proces i tutaj zasadnicze znaczenie ma Twoja głowa. Miałem w swoim życiu krótki epizod z dziewczyną po chorobie i na prawdę fajnie porozmawiać z taką osobą i dowiedzieć się co się dzieje w głowie takiej osoby gdy ma jeść cokolwiek.
Myślę, że psychiatra ma doświadczenie z osobami w takiej sytuacji jak Twoja i pomoże Ci w najlepszy możliwy sposób więc trzymaj się jego zaleceń i po prostu je realizuj. Wiesz to co psychiatra wyliczył nie jest jakimś dużym wynikiem więc możesz z powodzeniem się stosować do tego ile przytyjesz? Tego nikt nie wie bo każde ciało reaguje inaczej zwłaszcza u osób z zaburzeniami odżywiania. Ważne jest żeby masę ciała u Ciebie zwiększyć i dać organizmowi sygnał, że nie będzie mu brakować składników odżywczych na bieżąco.
Dlatego wiem, że nie będzie Ci łatwo jeśli waga będzie rosła ale w tak chorobowych przypadkach to jest bardzo istotne żebyś zwiększyła swoją masę ciała bo ciało Ci podziękuje. Będziesz po prostu zdrowsza i mimo, że łatwiej powiedzieć niż zaakceptować, wzrost masy ciała u Ciebie jest konieczny.
Życzę powodzenia i zdrowia.
Myślę, że psychiatra ma doświadczenie z osobami w takiej sytuacji jak Twoja i pomoże Ci w najlepszy możliwy sposób więc trzymaj się jego zaleceń i po prostu je realizuj. Wiesz to co psychiatra wyliczył nie jest jakimś dużym wynikiem więc możesz z powodzeniem się stosować do tego ile przytyjesz? Tego nikt nie wie bo każde ciało reaguje inaczej zwłaszcza u osób z zaburzeniami odżywiania. Ważne jest żeby masę ciała u Ciebie zwiększyć i dać organizmowi sygnał, że nie będzie mu brakować składników odżywczych na bieżąco.
Dlatego wiem, że nie będzie Ci łatwo jeśli waga będzie rosła ale w tak chorobowych przypadkach to jest bardzo istotne żebyś zwiększyła swoją masę ciała bo ciało Ci podziękuje. Będziesz po prostu zdrowsza i mimo, że łatwiej powiedzieć niż zaakceptować, wzrost masy ciała u Ciebie jest konieczny.
Życzę powodzenia i zdrowia.
Polecamy również: Anorexia nervosa - czym jest jadłowstręt psychiczny?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Zobacz że już się martwisz ile przytyjesz, więc znowu się już nakręcasz że za bardzo zwiększysz masę, nie mozesz tak myśleć bo znowu wpadniesz w zamknięte koło.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!