Zastanawiam się czy wyciskanie półsztangi tworząc półokrągłą trajektorie od zewnątrz do wewnątrz klatki będzie dobrym sposobem na odciążenie przednich barków oraz tricepsów i przeniesienie większości ciężaru na mięśnie piersiowe? Pytam ze względu na to,że nie znalazłem nigdzie takiego ćwiczenia i zastanawiam się czy to nie będzie kontuzjogenne.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie wiem co dokładnie masz na myśli pod stwierdzeniem "od wewnątrz, do zewnątrz". Najlepiej jakbyś wrzucił film z wykonywania tego ćwiczenia. O ile ćwiczenie, o którym piszesz mogę sobie zwizualizować, to tego ruchu niestety nie. Nawet jeżeli, to nie widzę w tym sensu. Ruch wyciekający, który będzie miał miejsce w tym ćwiczeniu, będzie angażował zarówno klatkę piersiową, jak i mięśnie barków. W zasadzie jak każdy inny ruch tego typu. Nie da się całkowicie pozbawić pracy mięśni barków w sytuacji treningu klatki piersiowej.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!