Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Wyciskanie półsztangi na ławce

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 163

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Wiek 25 lat Na forum 271 dni Przeczytanych tematów 1080
Zastanawiam się czy wyciskanie półsztangi tworząc półokrągłą trajektorie od zewnątrz do wewnątrz klatki będzie dobrym sposobem na odciążenie przednich barków oraz tricepsów i przeniesienie większości ciężaru na mięśnie piersiowe? Pytam ze względu na to,że nie znalazłem nigdzie takiego ćwiczenia i zastanawiam się czy to nie będzie kontuzjogenne.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78010 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766861
Nie wiem co dokładnie masz na myśli pod stwierdzeniem "od wewnątrz, do zewnątrz". Najlepiej jakbyś wrzucił film z wykonywania tego ćwiczenia. O ile ćwiczenie, o którym piszesz mogę sobie zwizualizować, to tego ruchu niestety nie. Nawet jeżeli, to nie widzę w tym sensu. Ruch wyciekający, który będzie miał miejsce w tym ćwiczeniu, będzie angażował zarówno klatkę piersiową, jak i mięśnie barków. W zasadzie jak każdy inny ruch tego typu. Nie da się całkowicie pozbawić pracy mięśni barków w sytuacji treningu klatki piersiowej.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Źródła białka w diecie

Następny temat

Grzybica paznokci - porady

Alldeynn
Polecane artykuły