hej, od niespełna miesiąc temu wrzuciłem w plan klatki piersiowej wyciskanie na ławce skośnej w dół ale mam problem z techniką wykonywania cwiczenia. w wyciskaniach na ławce skośnej w góre czy płaskiej opanowałem technike bardzo dobrze, czuje bardzo mocno klatke, prace barków i tricepsa także zredukowałem do minimum, natomiast nigdy wcześniej z ławką w dół styczności nie miałem a postanowiłem popracować troche pod tym kątem. czuje klate, czuje dobrze rejony dolne tak jak to być powinno ale niestety mocno pompuje mi sie triceps i troche wychodzą mi barki. ściągam lopatki i próbuje wykonywać wyciskanie jak przy płaskiej lub skosie w góre niestety technika kuleje.
moze zalezy to od sztangi? ponieważ robie na sztandze, natomiast wyciskanie na skosie górnym robie na hantlach - to pozawala mi na włączenie klatki chyba dwa razy lepiej niż sztanga, poprostu czuje i zgarniam cały miesień. moze jeśli mam opanowane dobrze hantelki, lepiej było by także i skos w dół robic z nimi?
sztange wybrałem z początku po to zeby dac miesiniom jakąś odmiane, pod innym kątem poruszyć, bo ogólnie wole pobudzać miesnie dokładnie wiec na ogól robie to hantlami. bo to ze sztanga i jej wyciskanie jest w modzie dyskotekowych chłopców to nie moja sprawa..
jeśli moge prosić, -ktoś kto faktycznie sie zna - moze o wideo z prawidłową techniką, jakieś porady?
PS. którymi ćwiczeniami moge pobudzić mięśnie zaznaczone na zdjęciu, jakie ćwiczenia mogą je dobrze zbudować? (przysiady ze sztangą odpadają - problem z kręgosłupem)
Zmieniony przez - klawisz32 w dniu 2015-01-25 16:06:24
Zmieniony przez - klawisz32 w dniu 2015-01-25 16:06:46
moze zalezy to od sztangi? ponieważ robie na sztandze, natomiast wyciskanie na skosie górnym robie na hantlach - to pozawala mi na włączenie klatki chyba dwa razy lepiej niż sztanga, poprostu czuje i zgarniam cały miesień. moze jeśli mam opanowane dobrze hantelki, lepiej było by także i skos w dół robic z nimi?
sztange wybrałem z początku po to zeby dac miesiniom jakąś odmiane, pod innym kątem poruszyć, bo ogólnie wole pobudzać miesnie dokładnie wiec na ogól robie to hantlami. bo to ze sztanga i jej wyciskanie jest w modzie dyskotekowych chłopców to nie moja sprawa..
jeśli moge prosić, -ktoś kto faktycznie sie zna - moze o wideo z prawidłową techniką, jakieś porady?
PS. którymi ćwiczeniami moge pobudzić mięśnie zaznaczone na zdjęciu, jakie ćwiczenia mogą je dobrze zbudować? (przysiady ze sztangą odpadają - problem z kręgosłupem)

Zmieniony przez - klawisz32 w dniu 2015-01-25 16:06:24
Zmieniony przez - klawisz32 w dniu 2015-01-25 16:06:46