...
Napisał(a)

Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
usztywnij noge przy wykopie mój kumpel tak robi i w....la za połowe
ale ma mocnego kopa

...
Napisał(a)
ale chodzi mi o onstrukcje jak ułożyć noge itd bo wogóle jak wale wolnego to ta piłka wogóle mi w góre nie leci kuźwa :P
...
Napisał(a)
Wykop
Bramkarz może po prostu rzucić piłkę na murawę i wybić ją w pole, w szczególnosci wtedy gdy ma silne uderzenie. Jeśli potrzeba większych dystansów stosuje się 'wykop z ręki'.
- Wykop (z ręki)
Stosowany jest wtedy gdy istnieje potrzeba wybicia piłki na duży dystans.
Rozpoczynamy z piłką w obu rękach. Może być wygodniej wypuszczać piłkę z jednej ręki niż z dwóch. Wtedy, powinna być użyta ręka z tej samej strony ciała co noga, którą kopiemy. Bierzemy krótki rozbieg (2-3 kroki) z niewielkim kątem do kierunku wykopu. Stopa na której się podpieramy powinna być skierowana do miejsca, w które chcemy wybić piłkę. Wypuszczamy piłkę z rąk (nie podrzucamy do góry!) i kopiemy, następnie lądujemy na wykopującą nogę. Noga, którą wykopujemy powinna być prosta, na linii do celu i nie powinna zataczać łuku wokół ciała.
- Wykop z odbiciem(z ręki)
Wykop ten polega na tym, że piłka przed kontaktem ze stopą odbija się jeszcze od ziemi. Oferuje on niższą trajektorię lotu a także lepszą kontrolę nad piłką w czasie wiatru oraz łatwiejszy odbiór przez zawodników z pola. Jednak dystans podczas tego wykopu jest krótszy. Technika jest bardzo podobna jak przy poprzednim wybiciu z tym wyjątkiem, że stopa uderza w piłkę zaraz po tym gdy futbolówka odbije się od murawy.
Wyczucie jest bardzo ważne przy wybiciach piłki (należy trafić w piłkę w odpowiednim momencie: nie za wcześnie ale też nie za późno). Chodzi przecież o to aby celnie i daleko podać piłkę. Dlatego też można to osiągnąć tylko poprzez trening.
www.bramkarze.pl
Bramkarz może po prostu rzucić piłkę na murawę i wybić ją w pole, w szczególnosci wtedy gdy ma silne uderzenie. Jeśli potrzeba większych dystansów stosuje się 'wykop z ręki'.
- Wykop (z ręki)
Stosowany jest wtedy gdy istnieje potrzeba wybicia piłki na duży dystans.
Rozpoczynamy z piłką w obu rękach. Może być wygodniej wypuszczać piłkę z jednej ręki niż z dwóch. Wtedy, powinna być użyta ręka z tej samej strony ciała co noga, którą kopiemy. Bierzemy krótki rozbieg (2-3 kroki) z niewielkim kątem do kierunku wykopu. Stopa na której się podpieramy powinna być skierowana do miejsca, w które chcemy wybić piłkę. Wypuszczamy piłkę z rąk (nie podrzucamy do góry!) i kopiemy, następnie lądujemy na wykopującą nogę. Noga, którą wykopujemy powinna być prosta, na linii do celu i nie powinna zataczać łuku wokół ciała.
- Wykop z odbiciem(z ręki)
Wykop ten polega na tym, że piłka przed kontaktem ze stopą odbija się jeszcze od ziemi. Oferuje on niższą trajektorię lotu a także lepszą kontrolę nad piłką w czasie wiatru oraz łatwiejszy odbiór przez zawodników z pola. Jednak dystans podczas tego wykopu jest krótszy. Technika jest bardzo podobna jak przy poprzednim wybiciu z tym wyjątkiem, że stopa uderza w piłkę zaraz po tym gdy futbolówka odbije się od murawy.
Wyczucie jest bardzo ważne przy wybiciach piłki (należy trafić w piłkę w odpowiednim momencie: nie za wcześnie ale też nie za późno). Chodzi przecież o to aby celnie i daleko podać piłkę. Dlatego też można to osiągnąć tylko poprzez trening.
www.bramkarze.pl
Sklep kibica www.ISS-sport.pl sponsorem Ligi Typerów! Zagraj z nami!
http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__VII_Edycja-t567860.html
...
Napisał(a)
dzięki ale chodzi mi o wykop z ziemi np z autu bramkowego chodzi mi dokładniej np jak jest rzut wolny to jak mocno kopnąć piłke do góry np tak jak bramkarz wykonuje aut bramkowy że wykopuje aż na 50-100 metrów jak układa noge i czy to jest zależne od obuwia
...
Napisał(a)
wykop bramkarza takzwane "wy***anie"
Fachowe słownictwo to podstawa.
Fachowe słownictwo to podstawa.

1
Sponsorem nagród w XIII edycji Ligi Typerów jest Wydawnictwo SQN
Zapraszamy !! [http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__XIII_Edycja-t920180.html]
...
Napisał(a)
http://www.smog.pl/wideo/12284/gol_z_polowy_boiska/
chodzi mi o coś takiego jak tak kopnąć piłke oczewiście nie aż tak mocno ale wogóle jak tak "wydupczyć" xD
chodzi mi o coś takiego jak tak kopnąć piłke oczewiście nie aż tak mocno ale wogóle jak tak "wydupczyć" xD

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!