Cześć, trenuje ok 2 lat i szukam sobie ideału który mogę obrać za cel sylwetki. Ale wiecie jak to jest na zdj wyglądamy całkiem inaczej dlatego chciałabym poznać wymiary kobiet uczestniczących w Miss bikini fitness, w załączniku moje. Nie wiem czy brać sobie do serca wyniki z wagi (pomiar tkanki tłuszczowej itp)
...
Napisał(a)
Wygrałam debiuty, wygrałam Mistrzostwa Polski, rywalizowałam na imprezach międzynarodowych, ale szczerze mówiąc nigdy nie sprawdzałam i nie porównywałam swoich wymiarów, gdyż nie bardzo ma to sens. Jedyne co regularnie monitorowałam to talia. W okresie startowym było to kilka centymetrów poniżej 60 cm w obwodzie.
Dziewczyny startujące w zawodach mają bardzo różną budowę kostną, a w sportach sylwetkowych (przede wszystkim bikini fitness) nie chodzi o konkretny rozmiar czy wagę, a liczą się proporcje, tak samo pionowe jak i poziome. Możesz być w znakomitej formie, być perfekcyjnie przygotowana i mieć świadomość, że dajesz z siebie wszystko, jednak prawda wychodzi na jaw, gdy stajesz w gronie innych zawodniczek, które często na pierwszy rzut oka (patrząc na fotki) są w bardzo podobnej formie, ale w porównaniach są to kompletnie inne sylwetki. Właśnie wtedy decydują proporcje, uwarunkowania genetyczne, które wielokrotnie nie dają sędziom złudzeń i pozwalają na łatwy wybór.
Jestem przekonana, że najwięcej dowiesz się i zrozumiesz o co chodzi w Bikini Fitness jeśli przeczytasz kilkadziesiąt ocen sylwetki autorstwa sędziny PZKiFITS Pani Agnieszki Nawrockiej. Znajdziesz je pod tym linkiem: https://www.sfd.pl/art/Sylwetki_i_porównania-c8/
Nie załączyło się Twoje zdjęcie, więc nie potrafię nawet ocenić Twojej budowy ciała, ani poziomu tkanki tłuszczowej.
Pozdrawiam,
Inez
Dziewczyny startujące w zawodach mają bardzo różną budowę kostną, a w sportach sylwetkowych (przede wszystkim bikini fitness) nie chodzi o konkretny rozmiar czy wagę, a liczą się proporcje, tak samo pionowe jak i poziome. Możesz być w znakomitej formie, być perfekcyjnie przygotowana i mieć świadomość, że dajesz z siebie wszystko, jednak prawda wychodzi na jaw, gdy stajesz w gronie innych zawodniczek, które często na pierwszy rzut oka (patrząc na fotki) są w bardzo podobnej formie, ale w porównaniach są to kompletnie inne sylwetki. Właśnie wtedy decydują proporcje, uwarunkowania genetyczne, które wielokrotnie nie dają sędziom złudzeń i pozwalają na łatwy wybór.
Jestem przekonana, że najwięcej dowiesz się i zrozumiesz o co chodzi w Bikini Fitness jeśli przeczytasz kilkadziesiąt ocen sylwetki autorstwa sędziny PZKiFITS Pani Agnieszki Nawrockiej. Znajdziesz je pod tym linkiem: https://www.sfd.pl/art/Sylwetki_i_porównania-c8/
Nie załączyło się Twoje zdjęcie, więc nie potrafię nawet ocenić Twojej budowy ciała, ani poziomu tkanki tłuszczowej.
Pozdrawiam,
Inez
Pozdrawiam,
Inez Gorońska Mistrzyni Polski Bikini fitness
https://www.instagram.com/inezgoronska/?hl=pl
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!