Szacuny
59
Napisanych postów
3408
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
30270
Tak jak w temacie, piszę co prawda za kumpla za niecały miesiąc ma zaliczenie ( tak wiedział o tym cały rok ale uważa że 2 tygodnie max miesiąc wystarczą by się przygotować n/c) przychodzi mi na myśl parę prostych ćwiczeń, ale w tym dziale lepiej ogarniecie temat ode mnie.
Jakieś sugestie propozycje ? Na co ewentualnie zwrócić główną uwagę?
Gdy wyjmiesz zawleczkę, granat przestaje być twoim przyjacielem...
Szacuny
50
Napisanych postów
12867
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
90343
W Tym nie potrzeba wielkiej siły, a techniki. Kumpel w klasie który ledwo 40kg na klatę dźwiga spokojnie to zrobił 10x pod rząd, na zaliczenie. Ćwiczenie pomocnicze do wymyku i odmyku: podciąganie i pompki załatwią sprawę. :)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
Tak jak w temacie, piszę co prawda za kumpla za niecały miesiąc ma zaliczenie ( tak wiedział o tym cały rok ale uważa że 2 tygodnie max miesiąc wystarczą by się przygotować n/c)
no to skoro kumpel od początku wiedział jak do sprawy podejśc to w czym ma teraz problem?
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Szacuny
21
Napisanych postów
4749
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
29815
mnie to zawsze smiesza takie proby wysrubowania wyniku na ostatnio chwile, czesto mozna sie z tym spotak wsrod ludzi ktorzy startuja do strazy, caly rok sie op*****laja potem 2 mies przed sie budza i staja na glowie zeby zrobic forme
Szacuny
59
Napisanych postów
3408
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
30270
Dlatego z grzeczności tego nie skomentowałem, kumpel należy do większości ludzi którzy myślą że po miesiącu na siłowni będą wielkości szafy (przynajmniej dwudrzwiowej). Dzięki za podpowiedzi, jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie info chętnie wysłucham.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Z tego co pamiętam, to ważne jest, aby nadać ciału duży moment za pomocą zginaczy bioder i mięśni brzucha, dlatego warto również te partie przetrenować
Szacuny
50
Napisanych postów
12867
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
90343
Najlepiej po prostu robić wymyk i odmyk. U mnie w klasie wszyscy to zrobili, nawet największe fajtłapy. Do tego jak powtarzam, nie trzeba siły. Chyba że to ma być wymyk i odmyk czysto siłowy, bez wybicia. Jeżeli tak, to kolega się już raczej nie wyrobi, bo do tego potrzeba już pewnej siły w brzuchu.
Szacuny
59
Napisanych postów
3408
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
30270
No tak byłoby najlepiej tylko do tego trzeba mieć odpowiedni drążek i dużą ilość miejsca, sam mam drążek na którym tego nie zrobię :/. Dzisiaj będę się z nim widział to ogarnę temat dokłądniej.