32 cm w bicepsie i na jedna reke podnosze 28 kg to znaczy w siadzie i podpieram lokcia o kolano i podnosze 28 kg DUZO czy MALO ?
...
Napisał(a)
Każdy, kto trenuje już dłużej, doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak to było na początku, kiedy to najważniejsze było ile mamy obwodu w łapie i jakie są w niej przyrosty z tygodnia na tydzień. Spora część osób, bez doświadczenia, zaczyna w zasadzie trenować głównie biceps z myślą o tym, że im więcej go trenujemy, tym bardziej urośnie i będzie silniejszy. W rzeczywistości nie ma to zbyt wiele wspólnego z realnym przyrostem obwodu mięśnia i siły. Tak mała partia mięśniowa, jak biceps, powinna być trenowana rzadko, raz w tygodniu i dość lekko. Ciężarem, który pozwoli na swobodne wykonanie 12-14 powtórzeń dobrze technicznie, a nie wyginania się na boli i 4 ruchów 28 kg jak w Twoim przypadku. Taki trening nie ma żadnego sensu. Z tego też względu w obwodzie masz właśnie 32 cm, czyli tyle ile każda osoba, która nic nie trenuje.
Sugeruję poważnie podejść do treningów, wykonując je tak, jak należy. W tym celu zapraszam Cię do działu trening dla początkujących: https://www.sfd.pl/Trening_dla_początkujących-f114.html. Pomagający w nim moderatorzy i doradcy działu udzielą Ci wskazówek, w jaki sposób ułożyć plan treningowy i jak wykonywać go poprawnie technicznie.
Dla przykładu w treningu split biceps trenować możemy w następujący sposób:
Raz w tygodniu 9 serii, w tym 3 ćwiczenia, np.:
- uginanie ramion ze sztangą stojąc podchwytem 14, 12, 10 powtórzeń,
- uginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem z supinacją nadgarstka 12,12,12 powtórzeń,
- uginanie ramienia ze sztangielką w oparciu o kolano 12, 12, 12 powtórzeń.

Sugeruję poważnie podejść do treningów, wykonując je tak, jak należy. W tym celu zapraszam Cię do działu trening dla początkujących: https://www.sfd.pl/Trening_dla_początkujących-f114.html. Pomagający w nim moderatorzy i doradcy działu udzielą Ci wskazówek, w jaki sposób ułożyć plan treningowy i jak wykonywać go poprawnie technicznie.
Dla przykładu w treningu split biceps trenować możemy w następujący sposób:
Raz w tygodniu 9 serii, w tym 3 ćwiczenia, np.:
- uginanie ramion ze sztangą stojąc podchwytem 14, 12, 10 powtórzeń,
- uginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem z supinacją nadgarstka 12,12,12 powtórzeń,
- uginanie ramienia ze sztangielką w oparciu o kolano 12, 12, 12 powtórzeń.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
HHHmmmmm..........Serio można mieć 32cmmmm!!???HHmmmm....Ja mam więcej w przedramieniu i prawie tyle w nadgarstku......Ale jeśli dżwigasz tyle co mówisz to jest ok. Tylko że to ćwiczenie jest izolowane i nie powinieneś na nie tyle dżwigać. Ile bierzesz na bica stojąc napisz na dwie ręce bo ja na prostym gryfie w seriach 65 na mase a w tym o kolano tylko 15.
1
http://finanse.testynarodowe.pl .................. wykonaj test i odbierz DARMOWE EBOOKI o zarabianiu w sieci i biznesie .................http://finanse.testynarodowe.pl
...
Napisał(a)
jakie to ma znaczenie ile bierzesz, jak masz w lapie 32 

1
Nie chce takze cowiczyc na jakoas rzezba konkretnie, tylko duza dosc masa duzy biceps i kalata niczego sobie.
Ale wszytsko w masie miesniowej.
...
Napisał(a)
raczejkoks. 32 to wynik który napewno musisz poprawić aby być w stanie udźwignąć 28 kg. prawidłowo prz wyizolowanym ruchu.A może mówisz o ciężarze 2,8.Jest to bardziej prawdopodobne.
1
...
Napisał(a)
jezeli masz 32 cm w bicepsie i sie pytasz cz duzo czy malo to hyyymmmm chyba ze ci chodzi o ciezar to nie tak zle jak na dziecienca reke
1
nie to,że podjudzam fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza
...
Napisał(a)
1
...
Napisał(a)
,,....Ja mam więcej w przedramieniu i prawie tyle w nadgarstku''
Taki nagarstek to chyba masz w kozuchu zimowym i 15 bluzach ..

Taki nagarstek to chyba masz w kozuchu zimowym i 15 bluzach ..

3
...
Napisał(a)
zawsze marzyłem o takiej łapie
ale obecnie niestety mam 25 cm i dzwigam 70 kg na jedną łape 

2
wuder
...
Napisał(a)
Dobra juz bez zartów ...
Chłopie ja zaczynałem od 30 cm w ramieniu i sie nie łamałem ... wiec shut the f*** up and train 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Dysproporcje wynikające ze złego podejści do ćwiczeń...
Następny temat