Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
6
Napisanych postów
226
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
16062
Witam mam pewien problem strasznie ale to strasznie przerzedzily mi się włosy, cykl skończyłem w styczniu jakoś leciało enan plus DecA i podczas bycia ma offie włosy w dalszym stopniu leciały teraz wszedłem na propa włosów co raz mniej, nie wiem czy to typowe męskie wypadanie włosów bo to już nie tylko zakola ale i na całej głowie już prześwit widac, dziadek, ojciec i w rodzinie jakoś nie przypominam żeby ktoś miał rzadkie włosy wręcz przeciwnie ojciec i dziadek maja bujną fryzurę. Jutro jadę zbadać krew może tam coś wyjdzie podpowiedzcie co mam zbadać? Prolaktyna? Estrogen? Morfologia? Może to uboga dieta w żelazo? Prosiłbym o wszystkie rady.
Ankietę zaraz dodam
Edit ;
. WIEK: 24
2. WAGA: 96
3. WZROST: 170
4. WYMIARY:
-biceps: 43
-klatka: 120
-udo: 68
-talia: 90
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 7 lat
6. DIETA:
-białko: 2g
-węglowodany: 4g
-tłuszcz: 1g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: głównie testosteron plus npp, deca
8. TRENING: fbw
9. CEL CYKLU:
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: ostatni w styczniu skończony teraz zacząłem propa
11. POZIOM BF%: 20 około
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): raczej chudniecia
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: chyba łysienia
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 160
-martwy ciąg:150
-przysiad: 150
Zmieniony przez - Blackers w dniu 2017-07-13 14:18:22
Szacuny
1223
Napisanych postów
26444
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
298562
Blackers
A może jest ktoś na forum kto robił przeszczep włosów? Jak efekty i najważniejsze czy takie włosy prseszczepione również mogą wypaść?
Nie ma zadnego schematu. Kazdy moze miec inny poziom, zalezy od osobnika, labu, dnia, zbyt wiele czynnikow ma na to wplyw. Chyba ze bijac testa masz wynik ktory miesci sie w widelkach to jest powod do niepokoju.
Szacuny
3778
Napisanych postów
9621
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
407794
Ja lecialem cala rowne dwa lata calutka serie z vichy gowno to dalo. Mam wrazenie, ze przy tesciu pomaga loxon i dx2. Ale to sprawa indywidualna bo ukazdego inaczej dziala enzym 5alfareduktazy i u niektorych ilosc dht bedzie nie do pokonania. Oczywiscie przy masteronie czy provi to juz w ogole nic nie zrobisz no bo to dht podawane z zewnatrz.
Szacuny
46
Napisanych postów
298
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
5323
Wypaść mogą z powodu nieudanego zabiegu, ale nie z powodu androgenów.
Te włosy, które się przeszczepia, pobiera się z tego wianuszka dookoła głowy, który mają nawet najbardziej łysi z łysych, są niewrażliwe na androgeny.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dziadek żony brał nie pamiętam już nazwy lek na prostatę, wszyscy się śmiali, choć nie wiedzieli od czego włosy mu wróciły na głowę. Może proscar to był? Kij wie.
Szacuny
212
Napisanych postów
987
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
74023
Tak to zapewne przez finasteryd, slyszalem duzo opinii, ze odrastaly ludziom wlosy ktore wypadly duzo duzo wczesniej. Tez jestem ciekaw czy duzo osob tutaj to stosuje i jak sie ma to do ssa bo jakby nie patrzec efekt ssa to w większej mierze androgeny ktore sa blokowane przez finasteryd. Ktos, cos? (mowie tu o lysieniu androgenowym bo rowniez wahania estro/prolaktyny moga miec wplyw na wlosy) Druga sprawa to jak sie ma HGH do włosów na silnych androgenach? bo samo hgh jak wiadomo dobrze wpływa na skore i wlosy.
Szacuny
3778
Napisanych postów
9621
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
407794
DHT - usychanie mieszkow czy tam cebulek i do tego powiekszenie gruczolow lojowych = wypadanie wlosow. I faktycznie te inhibitory 5alfareduktazy powoduja, ze ludzia odrastaja klaki. Ta jest przy bezsensownie przepisywanych lekach facetom po 60. i jest jakas tam palma czy sliwa afrykanska ktora dziala tak samo dobrze jak te leki. S. Ambroziak mial fajny art o tym, musicie poszukac. Ale tu wiekszos koksow nie chce ograniczac reduktazy tylko sami biora DHT
Zmieniony przez - Krzychu79 w dniu 23.07.2017 21:42:13