Witam. Nazywam się Arek, mam 16 lat. Ważę 60 kg i mierzę 170 cm wzrostu. Od pewnego czasu postawiłem sobie za cel wyrobienie masy mięśniowej. 15 listopada rozpocząłem regularny trening "pompek" wykorzystując stworzony przez siebie amatorski plan treningowy, z początku opierający się na 5 seriach po 15 powtórzeniach z 90 sekundowym odpoczynkiem. Z upływem czasu zacząłem nieco zwiększać granicę, aż rekordowo 14 grudnia udało mi się osiągnąć wynik 125 pompek po ostatniej serii. Od tamtego czasu już nie szło tak dobrze i do tej pory nie dotarłem do tamtego wyniku ponownie.Myślę że poprostu powinienem poświęcić więcej czasu na regenerację, ale nie jestem pewien. Drugą sprawą natomiast, jest fakt iż posiadam bardzo szybki metabolizm przez co moja waga nie jest powalająca. Jem naprawdę bardzo dużo, ile się da ale niestety ta przemiana materii nie pozwala mi za bardzo nabrać na wadze. Gołym okiem mam dosłownie wszędzie widoczne mięśnie, w moim ciele znajduje się bardzo mało tłuszczu. Najsilniejszą częścią mojego ciała są zdecydowanie nogi, które w porównaniu do równieśników są bardzo silne. Po dość krótkim od zaczęcia treningu czasie, zauważyłem że moje mięśnie klatki piersiowej trochę się zwiększyły, i jak narazie utrzymują ten stan. Rzeczą która jest też niestety niezbyt miła jest fakt że w miejscach (takich jak nadgarstek) gdzie zazwyczaj odkłada się tłuszcz, u mnie widać gołe kości.Od września uczęszczam na treningi Muay Thai. Piszę z prośbą o określenie mi co powinienem zrobić, ponieważ osobiście ten "metabolizm trzmiela" nie jest dla mnie wygodny, ponieważ nie mogę przez niego wcale przytyć, a jak wspomniałem, zjadam naprawdę duże ilości, odpowiednie albo i większe do tego co zjadają moi 75 kilogramowi rówieśnicy. I jak to się ma do normalnego trenowania.
Zmieniony przez - Sznurex w dniu 2016-01-08 22:32:46
Zmieniony przez - Sznurex w dniu 2016-01-08 22:32:46