Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Cześć
ostatnio nie goliłem się blisko 2 tygodnie i sporo zarosłem. Wtedy z grubsza ogoliłem się jednorazówką, a "wykończenie" zostawiłem nowej maszynce elektrycznej. Nad ustami, gdzie rośnie wąs zgoliłem nią resztkę nie do końca zgolonych włosów. Tak jechałem tą maszynką, że z jednej ze stron poczułem nieprzyjemne podrażnienie. 2 dni później gdy zarost odrósł zauważyłem, że w podrażnionym miejscu została dziurka. Okrągła wolna przestrzeń od wąsów.
Wcześniej tego nie miałem. Podejrzewam, że maszynka wyrwała mi włosy z cebulkami. Pytanie czy cebulki odrastają? Miał ktoś z Was podobną przypadłość?
Czy zawsze będę miał tam łyse miejsce?
Szacuny
23299
Napisanych postów
25280
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1020603
Cześć!
Generalnie jak wyrywasz włos, to nie wyrywasz go z mieszkiem włosowym inaczej zwanym cebulką. Mieszek włosowy zostaje, a z niego wyrasta kolejna łodyga włosa. Aby nie wyrastały włosy musi być zapalenie mieszków włosowych lub uszkodzenie cebulki włosa aby ten proces był nieodwracalny. W Twoim wypadku raczej do tego nie doszło. Musisz pamiętać, że aby włos odrósł w mieszku włosowym musi wybudować się łodyga, a to nie jest tak krótki proces jak odrośniecie przyciętego włosa. Zapewne Twój "placek" się wypełni w przyszłości, ale musisz poczekać. Aczkolwiek jeżeli do tego nie dojdzie, to znaczy że uszkodzone są mieszki włosowe.
Szacuny
415
Napisanych postów
461
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
4565
Nie chciałabym być złośliwa, ale czy autor tematu zechce nam wyjaśnić, co jego pytanie ma wspólnego z forum sportowym? :P
"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D Quod me nutrit me destruit ;)
Szacuny
19
Napisanych postów
137
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
7118
Ma temat coś wspòlnego z forum sportowym bo po pierwsze z ubytkiem w zaroście przy reszcie brody może gorzej wyglądać na siłowni a dwa świadomość bardzo drobnej ułomności może nieco obniżyć samoocenę I przyczynić sie do spadku motywacji do treningòw.
Szacuny
415
Napisanych postów
461
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
4565
oficerbart
Ma temat coś wspòlnego z forum sportowym bo po pierwsze z ubytkiem w zaroście przy reszcie brody może gorzej wyglądać na siłowni a dwa świadomość bardzo drobnej ułomności może nieco obniżyć samoocenę I przyczynić sie do spadku motywacji do treningòw.
co ja paczę.
"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D Quod me nutrit me destruit ;)