Witam jestem osobą ćwiczącą od zawsze aktualnie mam 55 lat i ćwiczę 3-4 razy w tygodniu głównie crossfit ,cycling i lightowo siłownia (bardziej dla rzeźby).
Od jakiegoś czasu mam wynik kreatyniny na poziomie 1,33-1,37 a norma to 0,7-1,2.
Jakie odżywki odstawić aby kreatynina wróciła do normy i czy podane wyniki są niebezpieczne dla nerek.
Aktualnie biorę następujące odżywki:
Rano izolat białka
Przed i po treningu HMB,KREATYNA,AMINOKWASY ,BCAA,AAKG ,Endugan przed, Alkogen po treningu,przed treningiem FAT BURNER,
Przed snem kazeina
Piję dużo wody lub izotoniki na pewno więcej niż 2 l
Proszę o info co odstawić lub zmienić w odżywkach ,zależy mi na ładnej umięśnionej i odtłuszczonej sylwetce i to do dzisiaj osiągam,
Pozdrawiam
Marek
Od jakiegoś czasu mam wynik kreatyniny na poziomie 1,33-1,37 a norma to 0,7-1,2.
Jakie odżywki odstawić aby kreatynina wróciła do normy i czy podane wyniki są niebezpieczne dla nerek.
Aktualnie biorę następujące odżywki:
Rano izolat białka
Przed i po treningu HMB,KREATYNA,AMINOKWASY ,BCAA,AAKG ,Endugan przed, Alkogen po treningu,przed treningiem FAT BURNER,
Przed snem kazeina
Piję dużo wody lub izotoniki na pewno więcej niż 2 l
Proszę o info co odstawić lub zmienić w odżywkach ,zależy mi na ładnej umięśnionej i odtłuszczonej sylwetce i to do dzisiaj osiągam,
Pozdrawiam
Marek
1