Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
3
Napisanych postów
103
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
21754
Witam, jestem na htz z powodu braku teścia. Przyjmuję clomid i robię badania co jakiś czas. Poczułem się gorzej ostatnio i wyniki krwi miałem takie:
Teść poszedł do góry (5 ng/ml), estradiol jest w górnej normie (33.5 pg/ml norma: 7.63 - 42.60), natomiast prolaktyna jest za wysoka (22 ng/ml, norma: 4.04 - 15.20)
Mam ogarniętego lekarza ale on mieszka w Wawie, 350 km ode mnie i chciałbym załatwić ten problem na własną rękę. Muszę wiedzieć tylko jaki lek i jakie dawkowanie dla kogoś takiego jak ja. Receptę będzie miał mi kto wypisać. Słyszałem dobre rzeczy o Dostinex'ie ale i tak dawkowanie to zagadka dla mnie.Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
1. WIEK: 25
2. WAGA: około 84 kg
3. WZROST: około 181 cm
4. WYMIARY: -
-biceps: -
-klatka: -
-udo: -
-talia: -
5. STAŻ NA SIŁOWNI: może z 2-3 lata ale bez żadnych skutków/progresów przez moje hormony.
6. DIETA: redukcja, szczegółów nie znam, rozpiską z dietą i ćwiczeniami była od Konia.
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: -
8. TRENING: ćwiczę całe ciało
9. CEL CYKLU: -
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: -
11. POZIOM BF%: około 18%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): typ budowy ekto, tendencja do tycia jednak to raczej wina braku teścia i hormonów
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: od 2-3 lat zauważam, że zaczynam powoli łysieć, też możliwe, że wina hormonów
15. PPM (podstawowa przemiana materii): nie zrozumiałem
16. WYNIKI SIŁOWE: -
-klata: -
-martwy ciąg: -
-przysiad: -
Zmieniony przez - Pat91 w dniu 2017-09-28 14:26:21
Szacuny
468
Napisanych postów
13028
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
79809
"Prolaktyna – gdzie jest wydzielana i czym się charakteryzuje?
TRH (hormon uwalniający tyreotropinę) -> PROLAKTYNA [4]
Prolaktyna jest wydzielana przez część gruczołową przysadki mózgowej (przedni płat przysadki). Jej wydzielanie jest hamowane przez podwzgórze, poprzez wydzielanie dopaminy przez neurony drogi guzkowo-lejkowej (ang. tuberoinfundibular neurons). Stąd właśnie agonista receptora dla dopaminy – dostinex znalazł swoje miejsce w terapii hiperprolaktynemii.
Głównym działaniem prolaktyny u człowieka jest rozrost gruczołów mlecznych oraz wydzielanie mleka [4]. Prolaktyna posiada masę 22500 Da oraz składa się ze 195 aminokwasów. Maksymalne stężenie prolaktyny występuje w czasie snu. Posiada ona okres półtrwania mniej niż 1 h."
Szacuny
6388
Napisanych postów
16650
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
102340
Na jakim htz jesteś skoro Ci testa brakuje?
Chyba takie htz które sobie sam zapodałeś bo gdyby Cię lekarz prowadził to na pewno by Ci testosteronu nie brakowało.
Szacuny
3
Napisanych postów
103
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
21754
@flex1976
Tak, lekarz narazie chce sprawdzić, czy będzie odpowiedź od strony przysadki i poleci wszystko w porządku, czy też nie. Powiedział, że to nie jest żadne ostateczne leczenie, jedynie chce sprawdzić to. Kuracja ma trwać 21 dni. Obawiałem się estradiolu a to czego nie podejrzewałem (zawsze bez leczenia żadnego trzymałem prolkę w normach, idealnie po środku) wyskoczyło do góry. Lekarz mi mówił, żebym w trakcie kuracji robił sobie badania jak tylko gorzej się poczuję na teścia, estry, prolkę, lh oraz fsh. Przypisał mi też arimidex ale narazie nie jest on chyba potrzebny.
@natan33
Może trochę źle się wyraziłem. Jestem na tym htz z powodu niskiego testa, o tak. :D Mam już ponad pół roku beznadziejnych lekarzy i pobytów w szpitalu. Teraz wydaje mi się, że trafiłem na odpowiednią osobę, która wie o co chodzi w tym wszystkim.
Właśnie dostałem od niego sms'a, żeby zakupił Bromergon, 1/2 tabletki ed. a jak zapytałem o Dostinex albo Norprolac i że cena nie gra dla mnie żadnej roli to odpisał mi, że na początek wystarczy Bromergon dla sprawdzenia w czym problem.
Cóż, każdy ma inne zdanie jak widać.
Zmieniony przez - Pat91 w dniu 2017-09-28 16:20:29
Zmieniony przez - Pat91 w dniu 2017-09-28 16:25:10
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Przy taki śmiesznym wyniku nie bada się nawet przysadki rmi, żaden lekarz nawet nie da kwitu na to. Wyniki rzędu setek (bliżej tysiąca) albo cieknące mleko dopiero wtedy.
Szacuny
3
Napisanych postów
103
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
21754
@flex1976
Prolaktyna nigdy nie była u mnie podwyższona. Zawsze trzymałem ją w normie, idealnie po środku. Rezonans głowy miałem robiony z powodu takich wyników: teść: 1.9 (2.8 - 8.8), lh i fsh nie pamiętam ale były również poniżej normy, czasem zdarzało się, że były rzutem na taśmę w normie ale dosłownie odrobinkę, koło 1,8 - 2,0 powiedzmy. Potem była wizyta u neurologa w Wawie to powiedział, że nie mam żadnego guza/gruczolaka ale mam trochę dziwnie ustawiony lejek i coś tam jeszcze i to jest zespół pustego siodła, który zaburza prawdiłową pracę hormonów u mnie ale nie wymaga żadnej operacji. Oddał mnie do suplementacji u endo i tyle. Potem były szpitale, różni endo prywatnie, których wiedza o HTZ zdobiona jest w ich gabinetach dyplomami z lat 90 chyba bo pojęcie zerowe.
Teraz dopiero po tych wszystkich przeprawach trafiłem do obecnego lekarza, który mnie prowadzi.
Co do prolaktyny - podkreślam, że zawsze była idealnie w normach kiedy nie byłem leczonym (czyli przy niskim teście, lh oraz fsh). Wchodząc teraz na clomid widziałem, że ta idealnie od zawsze trzymana przeze mnie prolka wybiła w górę i prawdopodobnie to było powodem dlaczego poprzednie moje przygody u innych endo (hcg oraz teść z zewnątrz) kończyły się fiaskiem. Nigdy nie badałem prolki w trakcie poprzedniego leczenia ani żaden lekarz ode mnie tego nie wymagał. Dopiero ten aktualny o to prosił.
Zmieniony przez - Pat91 w dniu 2017-09-28 16:39:38
Szacuny
3
Napisanych postów
103
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
21754
@e-lite Niby mu ufam ale trochę zdziwiło mnie, że zalecił akurat bromo a jak wspomniałem o Dostinexie albo Norprolacu i że cena nie gra dla mnie żadnej roli to odpisał, że narazie wystarczy tylko bromo, pół tabletki dziennie, żeby sprawdzić w czym problem. Może myśli, że to nie sama od siebie prolka jest problemem a coś innego? Nie mam pojęcia ech... Zalecił potem badania krwi po 7 dniach i ostrzegł, żebym uważał bo rzadko ale zdarza się, że występuje zła tolerancja clomidu z bromem.