Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)
Ile i jakie przebyte cykle sterydowe
Opisz swój plan treningowy
Cel cyklu
Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia
Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)
Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)
Stan zdrowia
Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia
PPM (podstawowa przemiana materii)
Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
78
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2868
1. WIEK:44
2. WAGA:81
3. WZROST:181
4. WYMIARY:
-biceps:
-klatka:
-udo:
-talia:
5. STAŻ NA SIŁOWNI:8 lat
6. DIETA:
-białko:210g
-węglowodany:30g
-tłuszcz:20g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:dużo, od ok 4 lat non stop
8. TRENING:FBW 3xweek
9. CEL CYKLU:maksymalna docinka
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%:7% wg kalipera, na oko 8-9% (żył i prążkowania nie mam tylko na zadku)
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):
13. STAN ZDROWIA:dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:brak
15. PPM ok. 2800, CPM ok. 3300
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: NIE
-martwy ciąg: ROBIĘ
-przysiad: MAKSÓW
Witam
Moim problemem jest wysoka prolaktyna (25-30ng/ml przy górnej normie 19). Problem zaczął się 2 lata temu, jak pierwszy raz zacząłem brać decę. Wtedy leciał cabaser i było ok, ale po skończeniu deki podwyższona prolaktyna została. Minęło 1,5 roku, w tym czasie żadnego nandrolonu, tylko test enen i sezonowo masteron. Nie chcę brać cabaseru, zwłaszcza tak długo, bo wiem że powoduje włóknienie zastawek serca. Przy wiecznym cyklu i tak trzeba się martwić o hematokryt, ciśnienie itp, nie chcę sobie dokładać dodatkowych skutków ubocznych.
Pytanie 1: Dlaczego na enanie wybija prolka?
Pytanie2: Co z tym zrobić jeśli nie chce się brać kabergoliny?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Szacuny
0
Napisanych postów
78
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2868
I nie chodzi mi o cyferki, odczuwam niższe libido (chociaż na masie na wysokim teście jest ok) no i co najgorsze, kuśka czasem niedomaga, muszę się wspierać sildenafilem. Bromokryptyna odpada, bo to też pochodna alkaloidów sporyszu i SU podobne. % BF nie ma u mnie znaczenia dla wysokości prolaktyny, co najwyżej działa na samo libido, ale to też może wynikać z wyższej podaży testa na masie.
Reedit: Oczywiście 60g fatu dziennie, a nie 6
Zmieniony przez - Ozeszty w dniu 2023-08-23 15:48:59
Zmieniony przez - Ozeszty w dniu 2023-08-23 15:51:52
Szacuny
0
Napisanych postów
78
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2868
Estro kontroluję symexem, jest niskie. Aktualnie oprócz enana jest długi master 350/week i t3. Mam wrażenie, że wynik prolki zależy od tego, czy w dzień przed badaniem był seks, czy nie. Wiem, że po orgazmie wzrasta poziom prolaktyny i to by się zgadzało, ale u mnie rośnie grubo ponad górne widełki (max to 39 przy normie do 19). Jeśli seksu nie było, prolka jest w okolicach górnej normy. Wcześniej, tzn przed cyklem z deką tak nie miałem. Raz był tren (ok. 5 lat temu) i wtedy też był problem z prolaktyną i fina dick (cabaseru wtedy nie brałem), ale zaraz po cyklu mi przeszło. A teraz mam wrażenie jakby deka zrobiła mi na dobre bałagan z przysadką. Metabolity deki krążą ponoć nawet 1,5 roku po jej odstawieniu, ale u mnie te 1,5 roku już minęło a poprawy nie widać. Tak czy siak dzięki za odpowiedzi. Jeśli ktoś ma coś jeszcze do dodanie, to chętnie przeczytam.
Szacuny
367
Napisanych postów
1023
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
27101
Dokładnie i czy Ty masz obecnie w ogóle jakieś "sajdy" związane z ta prolaktyna czy chodzi Ci tylko o cyferki na wynikach badań? Bo piszesz ze w normalnych warunkach masz w okolicy górnej granicy no to teoretycznie nie powinno Ci to w niczym przeszkadzać. Stres na pewno nie pomaga utrzymywać prolaktyny w ryzach
Tak btw może niski %BF ma tutaj jakieś znaczenie? 20g tłuszczy masz tylko w diecie?
Zmieniony przez - Patriotaa w dniu 2023-08-23 12:07:43
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3842
Napisanych postów
18899
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
207749
Test takze moze podnosic prolke wiec muisz sie z tym liczyc ze podczas cyklu bedziesz ja musial trzymac w ryzach jesli nie chcesz brac kabergoliny to sprobuj bromokryptyne.
Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie