Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam.
Kilka dni temu odebrałem wyniki badań z których wynika iż mam podwyższony cholesterol i trójglicerydy (przez co źle się czuje) Jako że w internecie nie znalazłem nic konkretnego przyszedłem więc do Was.
Jakich produktów powinienem unikać co jeść i jakie ewentualnie suple kupić żeby to szybko zbić.
Dodam iż jestem chory na arytmie serca (Migotanie przedsionków)
Szacuny
1
Napisanych postów
127
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1962
Podłączę się do tematu. Mam niski poziom trójglicerydów czym może być to spowodowane i jakie mogą być tego skutki uboczne? Dodam, że czuję się w miarę dobrze.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Zero alko, słodyczy i tłustego żarcia (Pizza, Chipsy itp) Białe pieczywo, makarony zmieniłem na ciemne/razowe. Płatki owsiane górskie. Mleko, Twarożek, Serek wiejski wszystko chude :) Więcej warzyw. Do tego D3 4k z K2 Omega 3 i żeń-szeń. A i czosnek (Koniecznie fioletowy) kilka X w tygodniu. 3 miażdżone ząbki w soku z pomidorów, siemię lniane zmielone codziennie rano dwie łyżeczki. zalać wrzątkiem ;)
Zmieniony przez - Leon88 w dniu 2019-12-01 15:54:12
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
584
No to do wszystkiego się stosuję. Nie odstawiłem absolutnie ale niweluję jajka i tłuste mięsa typu wątróbka, podroby, karkówka. Dorzucam też pestki dyni i zieloną herbatę.