Albo slabo szukalem..Albo naprawde nie moge nic znalesc na ten temat.
No ale nic,nie tlyko chodzi o wyniki ASO, mam do Was prae pytan i chcialbym sie z wami podzielic moimi objawami..
Awiec w zeszlym roku zima zzcely mi puchnac 'palce', bylo to dosyc dziwne, po pewnych czasie gdy robilo sie to naprawde nie przyjemne(spuchniete, sine palce!) udalem sie do ortopedy..Po 1-wszej wizycie stwierdzil, ze przydal by sie pobyt w szpitalu na obserwacji, i zrobieiu kilku badan.No wie cna nastepny dzien z rana, udalem sie do spzitala na tygodniowa wizyte przy ktorej mialme robione ja wiem ok.15-stu badan.Na poczatku podejrzewano iz moze to byc reumatyzm, reumatyzm ktory wystepuje rzadko, ale jednak wystepuje w mlodzienczym wieku.Jednak po zrobieniu tych wszystkich badan, nic nie wykazano, a nadal nie wiedziano co mi jest...Gdy lekarze dowiedzieli sie ze trenuje boks, od razu wine cala zrzucono na boks, i ze to napewno przez to jakies dziwne diagnozy(ze zbilem sobie tkanke miekko czy Bog wie jakie jeszce inne, ze jetsem uczulony na rekawice itp..)NO wiec wydano orzeczenie ze przyczyna spuchnietych i sinych palcow jest ;boks' wiec kategorycznie mi go zabroniono trenowac.Ze kocham to co robie, zalamalem sie lekko, odstawiajac treningi.Przyszlo lato, objawy 'delikatnie' minely, ndal palce byly delikatnie spuchniete i lekko sine, ale oczywiscie nie tak jak zima..
Zaczol sie ten rok zblizal sie pazdziernik pzryszly mrozy, znowu objawy sie pojawily, spuchniete palcce, na zimnym strasznie sine, szcegolnie maly palec lewej dloni, no i zaczelo sie to robic nie przyjemne znowu.Powrocilem do treningow SW, wiedzac ze to napewno nie jest pzryczyna moich objawow, poniewaz gdy bylo lato a objawy nie byly tak bardzo nasilne, prawie ze w gole niewidoczne, chodizlem na treningi SW, gdzie mialem kontakt z rekawicami, i uderzeniami(tarczowki, worek itp.)Wiec raczej, przyczyna boks watpie aby byl...Jeszce dodam, ze czasami gdy jets zimno, to nie moge agiac calkowicie piesci, albo jak np.cwicze na silowni moj chwyt czesto nie pozwala mi cwizcyc na wiekszych ciezarach.
NO ale mniejsza...
Przyszedl czas na kolejne badania, w mojej przychodzi, wszysktie wyniki (cholesterol, trojglicerydy,glukoza itp) bdb. tylko wyszlo ze mam b.podwyzszone ASO!Jako ze nie mamz a radzo zaufania do 'moich; lekazre z przychodni, zaraz padly stwierdzenia, ze jednak w zeszlym roku pmogla pasc w spzotalu pomylka, a mam objawy reumatyczne, co odzwierciedla wynik ASO.LEkarz przepisal mi tabletki o nazwie 'Ospen 1000', ae dopoki nie udam sie do laryngologa, i innych lekarzy, zeby wszysktostwierdzili nie bede ich zazywal.po wyniku ASO, i objawach, stwierdzonoz e oprocz reumatycznych objaw, musze udac sie do laryngologa, bo moge miec problemy z gardlem, i objawy paciorkowca.Musza dokladnie stwierdzic w czym jest przyczyna podwyzszonego ASO. Aha i zostalem umowiony na wizyte(po za moim miastem) do specjalisty w sprawie moich rak.
CO Wy o tym sadzicie?Ja kompletnie nei wime co mam o tym myslec, denerwuja mnie dlonie, ale trudno jakos musze sobie radzic, i dopoki nie stwierdza konkretnej przyczyny, nie bede bral narazie zadnych tabletek, i SW nadal bede trenowal

Bardzo prosze o konkretne odp!
Pozdrawiam!
GÓRA---->I am What I am