Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Wysokie SHBG

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 175

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 48
Witam,
mój delikatny problem jest w cyferkach podwyższonego SHBG 86,96 nmol/L przy normie w moim wieku ( 51lat) do 71,50. Mam pytanie czy jest wam znany jakiś skuteczny sposób na obniżenie tych wartości przynajmniej do górnej granicy normy. Jako, że inne badania hormonalne wyszły mi w normie Estradiol 30,49 pg/ml Prolaktyna 7,73 ng/ml i jedynie testosteron poszybował ponad górną granicę 10,81 ng/ml (norma 2,41-8,27) fajnie by było w pełni wykorzystać jego możliwości zbijając SHBG. Dodam jeszcze, że staram się aktywnie spędzać czas poza pracą i generalnie od 10lat jestem na diecie wegetariańskiej. Niestety nie uchroniło mnie to przed nadmiarem tkanki tłuszczowej mimo iż przy wadze 89kg nie wpływa ona jakoś bardzo na moje samopoczucie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106271 Napisanych postów 378283 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1711489
Tarczycę badałeś?

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 48
Z badań współtowarzyszących wspomnianym wcześniej miałem zlecone FSH 5,6mlU/ml (norma 1,5-12,4), LH 3,7 mlU/ml (1,7-8,6) i TSH 1.51 (0,27-4,2) ponadto ALT 21 przy normie < 40 i AST 22 (<22). Także jeśli chodzi o tarczycę, jądra i wątrobę "prowadzę" się dość dobrze. Z zaleceń jeśli chodzi o testosteron i SHBG otrzymałem wskazania do suplementacji wit D i picie większej ilości wody. Niby ok ale jakoś tak chyba na zasadzie " nie zawracaj mi Pan dupy". No i generalnie stoję na takim samym stanowisku jedynie chciałbym wiedzieć co to kurna to SHBG jest czy jest sens się tym zajmować, a jeśli nie to po co to badanie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Głód - jak sobie radzić?

Następny temat

Redukcja, a zmiana wyników badań

Alldeynn
Polecane artykuły