Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
6
Napisanych postów
263
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2695
Panowie sytuacja brzmi nastepujaco :
Jestem w trakcie cyklu : 600mg dd + 1g tc + 5iu gh 5on/2off.
Ciśnienia już chwilę niemierzyłem, lecz czuje że mam wysokie. Do tego dochodzą jakieś bóle w klatce piersiowej w okolicach serca przy głębokim wdechu.
Obecnie wspomagam się czosnkiem, oraz gdy strasznie czache rozrywa pół tabsa Prestarium (1/2 z 5mg = 2,5mg).
Problem w tym że mam gęstą krew - dokładnie niewiem czym spowodowaną, ale zawsze przy pobieraniu krwi trochę się kobiety namęczą żeby coś ze mnie upuścić.
No i ostatnimi czasy - od jakiegoś tygodnia (pomimo nieprzyjmowania orali od 4ech tygodni) mam zgage szczególnie wieczorem.
Ma ktoś jakiś pomysł czym może być spowodowana zgaga oraz te bóle w klatce ? Oraz czy moge zażywać aspiryne w celu rozrzedzenia krwi przy takiej sytuacji ?
Dzięki za pomoc!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Najpierw to musisz zbadac dokladnie cisnienie i to nie raz tylko pare razy w dzien przez kilka dni,potem morfologie krwi i wszystko bedzie jasne a tak to tam takie gadanie.
Szacuny
6
Napisanych postów
263
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2695
Dobra Jutro rano pakuje mandzur i ide na badanie krwi, odrazu zapisze się na USG serducha.
Bombowiec - co mi da USG nerek ? Pytam bo nichvja niewiem jak ma sie jedno do drugiego.
Szacuny
1223
Napisanych postów
26444
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
298562
mały cytat:
"Nerki mają istotny wpływ na ciśnienie krwi. Ciśnienie krwi jest siłą wywieraną przez krew, która przepływa przez tętnice. Zależy ono od rozmiaru tętnic i siły, z jaką serce pompuje krew, oraz ilości wody i soli w organizmie. "