Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
113
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
15394
Waga: 81
Wzrost: 173
Obwód ramienia: 39
Obwód klatki: 110
Obwód uda: 63
Obwód talii: 89
Staż na siłowni: 3
Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy): b2,5 t3,5 w2,5
Ile i jakie przebyte cykle sterydowe: w trakcie
Opisz swój plan treningowy: góra/dół Cel cyklu: Sucha masa
Poziom BF% (tkanki tłuszczowej): 20
Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy):
Stan zdrowia: Skinny fat
Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia: tak
Ławka 90
Przysiad 130
MC 160
Jestem w trakcie cyklu enan 250 co 4d i npp 100 co 2d . Mam problem z ciśnieniem 160/ 95 i dość wysokim tętnem, około 90. Pare dni temu wieczorem nie mogłem spać bo puls był około 100. Jest jakiś sposób na obniżenie tętna? Oprócz tego masakrycznie się pocę w nocy i sen jest bardzo kiepski.
Szacuny
9152
Napisanych postów
83455
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705605
Jest , trzeba odstawić towar . A tak poważnie to sprawa indywidualna , możliwe ze retencja wysoka , estro wysokie i dlatego tak jest . Minerały jakieś uzupełniasz ? Jak się odżywiasz itp
Szacuny
1
Napisanych postów
113
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
15394
Nie ma jakiejś wysokiej retencji, staram się kontrolować e2. Z minerałów tylko magne b6, d3 i omega3. Dieta, wysokie tłuszcze, mało węgli co za tym idzie owoców i warzyw. W zeszłym roku jechałem pół roku na ketozie dieta podobna, tylko mniej węgli. Ciśnienie 135/65 tętno 55. tylko waga 66
Szacuny
64
Napisanych postów
293
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8458
Cardio na bank pomoze wiec 3x 30 minut w tygodniu na czczo albo po treningu na bank Ci pomozę. 2 tyg i juz bedziesz czuc różnice i zobaczysz ze przy okazji ciśnienie zleci.
Przeciez nie musisz biegac mozesz chodzic na steperze albo rowerek stacjonarny czy marsz w terenie na świezym powietrzu.
Zmieniony przez - pelons123 w dniu 2017-02-20 13:35:09
Szacuny
20
Napisanych postów
42
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
4146
Ja miałem problem z ciśnieniem i tętnem spoczynkowym. Siedziałem i sapałem a serce waliło tak, że czułem je przez klatę dość mocno nic nie robiąc. Dodałem więcej omegi, czosnek w tabsach, dobiłem minerałów + witamin no i standardowo potas 2 tabsy kateliny rano i 2 wieczorem i tak jak koledzy piszą wyżej dodałem cardio - bardzo pomaga. 3-4x w tygodniu 20-30 minut, dla zdrowotności.
Szacuny
88
Napisanych postów
1946
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
36723
Normalna sprawa. Ja miałem tętno i ponad 100. Nie mogłem zasnąć bo tak serce waliło. Wrzuciłem cardio intensywniej. Wrzuciłem trochę minerałów i jest lepiej. A ogólnie to polecam krople milocardin, piękna sprawa.
Szacuny
13
Napisanych postów
1863
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
15456
Moze niektorym sie to wydac glupie ale mi pomogly ziola. Dziennie pije dzbanek naparu z mieszanki dziurawiec, lipa i głóg. Do tego trzeba ograniczyc pare rzeczy w diecie typu wieprzowina czy nadmiar soli. Polecam sprobowac.