Witam wszystkich. Mam pewien problem. Otóż od pewnego czasu zaobserwowałem u siebie mocno wystająca końcówkę kości obojczykowej w lewym barku. Jestem dość szczupłej budowy ciała ale w prawym barku nic takiego nie ma miejsca. Przy poruszaniu barkiem w różnych płaszczyznach dość często występują różne chrupnięcia i trzaski. Przy ćwiczeniach np. wyciskaniu sztangi na barki na suwnicy, czasami pojawia się leki ból, jednak nie powoduje on konieczności przerwania ćwiczenia. Zaniepokoił mnie jednak fakt iż kość w lewym barku wygląda tak jakby miała zaraz przebić skórę. Czy ktoś może się z tym spotkał ? Uprzedzając, wybieram się z tym do lekarza jednak jak to w polskiej służbie zdrowia, trochę trzeba poczekać na wizytę. Jak myślicie, lepiej odpuścić ćwiczenie barków ? Niestety nie mam możliwości zamieszczenia zdjęcia jednak mój przypadek wygląda bardzo podobnie do przypadku użytkownika o nicku reszq, i pozwoliłem sobie wkleić zdjęcie, które zamieścił on w poście z dnia 10.07.2007. Mam nadzieję że nie będzie miał mi tego za złe ;). Wszelki porady mile widziane. Dzięki.
5