Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
251 dni
Przeczytanych tematów
33
Witam ostatnio zauważyłem u siebie wystającą kość nadgarstka zdjęcie wysyłam poniżej. Nie odczuwam żadnego bólu więc to dobry znak wie ktoś może czym to jest spowodowane bo kiedyś tego nie miałem. Chciałbym się tego pozbyć wie ktoś może jak?
(Mam to na obu rękach)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12447
Napisanych postów
161899
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240292
Witaj.
Ile masz lat?
Kości ksztaltuja sie do okolo 21 roku zycia,w przypadkuw zrostu okolo 19 roku zycia juz powoli konczymy nasza kariere jezlei chodiz o wzrost wzwyz. Twoje cialo moze sie jeszcze nieco zmienic jezlei jstes osoba mloda.
Taki Tój urok, że masz widoczne kości na nadgarstkach. Pozostanie Ci jedynie wzmocnienie ciala poprzez trening na silowni. Wzrost masy mięśniowej spowoduje, ze nadgarstki nie beda az tak mocno widoczne. Tez mam takie kosci bo jestem wysoki i mam dosc chude, waskie nadgarstki, to normalne
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12447
Napisanych postów
161899
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240292
To na spokojnie :) przyjdzie jeszcze czas, stawy moga sie wzmocnic, aparat wiezadlowy kotry gedzies przebiega w poblizu bedzie rowniez pozniej nieco kryl kostke. Ale to troche potrwa. Powiem Ci szczerze, ze nikt zazwyczaj na to uwagi nie zwraca. Jesli cwiczys zna silce obencie to z czasem powinny byc one mniej widoczne.
obencie mozesz jakiegos casio g-shocka walnac na jedna reke, zeby nieco zamaskowac jedna koste, jezlei jest to dla ciebie zrodlo jakiegos problemu :D ale to glownie Ty sam sie na tym skupiasz i widzisz tutaj defekt.
Szacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767014
Niestety, ale taką masz budowę kośćca i nic w tym kierunku nie jesteś w stanie zrobić. Jako, że jesteś osobą jeszcze bardzo młodą, to istnieje możliwość taka, aby wraz z rozwojem układu kostno-stawowego trochę to zanikło. Nie sądzę jednak, żeby zmiana za kilka lat była jakaś znacząca. Osobiście mam podobnie od kiedy pamiętam.
To, co możesz zrobić to ewentualnie praca nad swoją sylwetką i rozwój mięśni i ich proporcji. W ten sposób zniwelujesz widoczność tego typu różnic w budowie, mając dobrze rozbudowaną sylwetkę.