Witam. Mam lekko wklęsłą klatę u góry i wystające żebra z dołu. No i wystające łopatki bo się garbiłem, ale staram się to korygować: pływać itp... Czy jeżeli nabiorę masy mięśniowej to mięśnie zasłonią tą wadę? Mam w miarę proste plecy i przez to moja sylwetka tworzy lekki trójkąt, wklęsła klata wypchnięte ostatnie żebra i brzuch pod skosem w dół. Dodam że ważę 58 kg przy wzroście 177cm(w ostatnie 3 tyg przytyłem 3 kg :DD)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Niestety nie mam teraz czym zrobić tak żeby to wstawić. To nie jest duża wada i po tym jak zacząłem chodzić na siłownie wgl się zmniejsza ale zostały widoczne 2 ostatnie żebra a wątpie żeby klata mi się tak rozrosła żeby je zasłonić... no i jeszcze jedno pytanie bo mieśnie brzucha mam większe od klaty i mimo iż mam już lekki kaloryfer z boku wygląda to jak mięsień piwny, ale to chyba dlatego że kiedyś ćwiczyłem tylko brzuch(brzuszki, a6w - 34 dni, abs2) a klaty nie robiłem i się dysproporcja zrobiła... przynajmniej taką mam nadzieje spotkaliście się już z takim mięsniem piwnym i kaloryferem w jednym ? :o
...
Napisał(a)
tak, jak sie najesz to żołądek sie powieksza i wypycha brzuch, wychodzi taki "mięsień piwny"
ćwicz dalej i licz na to ze wady znikną
ćwicz dalej i licz na to ze wady znikną

...
Napisał(a)
Nie tędy droga, stopniowo zwiększaj kalorie unikniesz wtedy a przynajmniej zmniejszysz stopień wydętego brzucha i nie będziesz tak się zalewać, przy Twojej wadze wystarczy ok 3 tys by to wszystko szło do przodu
Zmieniony przez - mb41 w dniu 2014-08-10 00:35:45

Zmieniony przez - mb41 w dniu 2014-08-10 00:35:45
"Tylko od Ciebie zależy to, czy czegoś dokonasz"
...
Napisał(a)
Własnie nie wystarczy bo próbowałem dopiero jak ćwicze i tyle jem to masa idzie do przodu. Wystający brzuch mam od kiedy pamiętam teraz właśnie zaczął się zmniejszać. :D
...
Napisał(a)
daj foto, przod, tyl, bok, calej sylwetki, lub udaj sie do lekarza.
nikt tutaj nie bedzie wrozyl w ciemno
nikt tutaj nie bedzie wrozyl w ciemno
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!