Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
14
Mam 20 lat jestem dość szczupły .Mam wystające kolana jakoś od 16 roku życia jak mogę to naprawić ? Ćwiczeniami?wystarczy czy to taki przypadek że opeeracyjnie:D daj ponizej
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
Witaj> W opisanym przez CIebie przypadku, po prostu tak jest skonstruowany staw kolanowy, ze otaczajaca go z przedniej czesci rzepka wystaje po prostu poza kosci laczace staw kolanowy. Jest to typowe u osob szczuplych. Nie widac tutaj problemu dotyczacego koslawosci lub szpotowatosci w kolanach, rzepka tez wyglada na ustawiona prawidlowo. Mozesz udac sie do fizjo na konsultacje, jednak tutaj nie ma nic co by wygladalo jakos nadzwyczajnie. Jestes po prostu szczuply i kosci bardziej sa widoczne. PS: na przyszlosc wrzucaj wszystkie pytania w jeden temat.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
W przypadku kolan nie masz się co martwić przede wszystkim będziesz musiał rozbudować nieco masę mięśniową to zdecydowanie wpłynie na to jak będą prezentować się całe nogi i, cała sylwetka a przede wszystkim kolana nabiorą tutaj zupełnie innego wyglądu. Sam wiem co mówię kiedyś przy wzroście 1,93 cm ważyłem niecałe 70 kg więc moje kolana przypominały Twoje. Też byłem bardzo chudy i też musiałem postarać się nieco aby rozbudować masę mięśniową nóg aby kolana po prostu wyglądały przyzwoicie i nie wystawały tak jakby były połamane
Szacuny
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Oczywistym jest to, że kolana będą wystającej każdego z nas. Taka jest już anatomia budowy ciała. Przecież nie będą wklęsłe. Wtedy musiałaby zginąć się w drugą stronę.
U Ciebie problem jest przede wszystkim z bardzo słabymi mięśniami całego ciała. Wręcz ich zanikiem, patrząc na wrzucone zdjęcia nóg. Im mamy mniej mięśni, tym bardziej widoczne będą kości i elementy stawów.
Jeżeli chcesz to zmienić, to polecam wzmacniać mięśnie treningiem siłowym i odpowiednio odżywiać się jedząc więcej niż wynosi Twoje zapotrzebowanie kaloryczne.