Cześć.Mam 14 lat oraz 2 miesiące i 175 cm przez ostatnie wakacje urosłem 7 cm.Czy uda mi się dotrzeć do 195.Starszy brat ma 190 a w moim wieku miał już 184 cm.Ewentualnie co mam robić.Rano i wieczorem biorę jedną tabletkę tranu i śpię 8-9 godzin.Ojciec ma 185, a mama 174.Do którego roku życia się rośnie ?Ile wy mieliście w moim wieku,i ile najwięcej urośliście (ile mieliście wtedy lat)?Skok wzrostowy ile trwa (miesięcy)?Czy w moim wieku też mieliście z ok. 175 cm i urośliście aż do ok.195 ?Czy jest to możliwe ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Każdy organizm jest inny człowiek rośnie do 20 roku życia później już tylko maleje... Na wzrost ma o wiele więcej czynników wpływ, chciazby jaki tryb życia prowadzisz co jesz czy jak zawsze genetyka...wiec nie da się odpowiedzieć na Twoje pytanie...
Zmieniony przez - Radiux w dniu 2010-03-16 21:55:33
Zmieniony przez - Radiux w dniu 2010-03-16 21:55:33
hmm...a może SOG'A? ;)
...
Napisał(a)
ja w Twoim wieku mialem 170 i teraz mam 19 prawie i mam 174-175. najwyzszy z najblizesz rodziny;)
I come back...
Prawdziwi rzeźnicy wychodzą z piwnicy..
...
Napisał(a)
Jak miałem 16 lat mierzyłem 188. W dwa lata doszło mi do 193 cm i już nie urosłem. Tylko po co ci aż tyle? ;D Ja bym wolał mieć te 3 cm mniej i 190 chociaż tyczką nie jestem. Trenujesz ręczną, kosza?
Cele nie marzenia.
...
Napisał(a)
Dodam jeszcze, że sporo zależy od dziadków :)
Ja np. mam teraz 15 lat i mam 1,82m
W wieku 12-14 lat urosłem jakieś 20 cm :D
Ja np. mam teraz 15 lat i mam 1,82m
W wieku 12-14 lat urosłem jakieś 20 cm :D
...
Napisał(a)
Człowiek rośnie do wieku max 21 lat. Zwykle jednak wzrost w górę kończy się trochę wcześniej. Ja np mam 17 lat, 171 cm wzrostu i od 2 lat nie urosłem nawet 0.5cm : ) Więc mój czas raczej się skończył.
Jest to więc sprawa indywidualna, skoro twoja rodzina jest wysoka to masz duże szanse jeszcze podrosnąć ; D
Jest to więc sprawa indywidualna, skoro twoja rodzina jest wysoka to masz duże szanse jeszcze podrosnąć ; D
...
Napisał(a)
Trenuję kosza.Dzisiaj w szkole zdobyłem 20 punktów,a kolega z drużyny 6 pkt.Tylko wzrost by mi się przydał.A najgorsze jest to że w kosza gram tylko na wf i to rzadko,a sks z kosza to nie ma,bo w szkole wszyscy siatkówkę grają,trenują.Nie którzy to nawet nie wiedzą co koszykówka,a nie daj Boże Michael Jordan,a wracając do tematu,czy ktoś miał skok wzrostowy w moim wieku z ok.175 cm do chociaż np.192 cm ?
...
Napisał(a)
Hehe tez miałem ten problem tylko u mnie wszyscy grali w nożną to sobie grałem z chłopakami w streetballa na asfalcie i jak były jakieś zawody to zawsze byłem w pierwszym składzie bo nikt nie umiał grać. Były takie talenty że zatrzymywali się po koszem po przechwycie z próbowali rzucać po 3 razy aż ktoś dobiegał i koniec.
Wracając do tematu to myślę, że się tego nie da przewidzieć ile urośniesz więc nie masz co porównywać z innymi, ale jak tak bardzo chcesz to jak znajdę swoja kartę z badaniami to ci napiszę. Po prostu graj dalej, po gimnazjum idź do sportowej i trenuj. Rodzina wysoka to jakoś urośniesz.
Wracając do tematu to myślę, że się tego nie da przewidzieć ile urośniesz więc nie masz co porównywać z innymi, ale jak tak bardzo chcesz to jak znajdę swoja kartę z badaniami to ci napiszę. Po prostu graj dalej, po gimnazjum idź do sportowej i trenuj. Rodzina wysoka to jakoś urośniesz.
Cele nie marzenia.
...
Napisał(a)
Człowiek nie rośnie do 20 roku zycia.
to zwykła głupota ja od 3 lat nie urosłem ani cm.
mam 19 lat i 165 wzrostu.
Zależy wszystko od genetyki i poziomu GHD . Po wizycie u lekarza wszystkiego się dowiesz. O ile do niego się wybiezesz.
to zwykła głupota ja od 3 lat nie urosłem ani cm.
mam 19 lat i 165 wzrostu.
Zależy wszystko od genetyki i poziomu GHD . Po wizycie u lekarza wszystkiego się dowiesz. O ile do niego się wybiezesz.
076878
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!