Szacuny
2
Napisanych postów
31
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
219
Witam, mam 169 cm wzrostu, ważę 68 kg i mam dokładnie 23,5 lat. Czy w tym wieku jest możliwe zrobić cokolwiek żeby jeszcze trochę urosnąć? Czytałem o różnym rozciąganiu na drążku itp. ale czy mogę na to liczyć? Albo może jakiś hormon wzrostu?
Moja mama ma 163 cm wzrostu a tata 178 cm.
Dodam jeszcze że trenowałem 6 lat zapasy a teraz trenuję ergometr wioślarski i siatkówkę amatorsko mniej więcej od roku.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o podpowiedź.
pozdrawiam, Kamil
Szacuny
2
Napisanych postów
31
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
219
A może jest coś czego mógłbym spróbować? Wiem że to trochę późno jak na ten wiek, ale może uda się zrobić cokolwiek... nawet najmniejsze efekty byłyby dobre.
Szacuny
4
Napisanych postów
96
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1572
ten artykuł świadczy o tym że można urosnąć po okresie dojrzewania tylko jak to zrobić?
Adam Małysz zyskał dodatkowy centymetr. Nasz mistrz urósł, choć teoretycznie wiek, w którym się rośnie, pan Adam ma już dawno za sobą. A wszystko to stało się możliwe dzięki odpowiednim zabiegom fizjoterapeutycznym.
Techniki wyciągające sprawiły, że nasz mistrz przekroczył 1,7 m wzrostu. Ale centymetry zyskał nie tylko on - wydłużony został także Krystian Długopolski.
A po co te wszystkie zabiegi? Otóż wyższy Małysz może skakać na dłuższych o centymetr nartach, co z kolei oznacza dodatkowe 22 cm kw. powierzchni nośnej (szerokość narty to 11 cm). W czasach, gdy o wyniku może decydować kształt kasku, powierzchnia nośna to spora przewaga.
Szacuny
2
Napisanych postów
175
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2224
Też trenowałem zapasy i teraz jestem dość niski , mam 170cm. W sumie to wielu zapaśników jest niskiego wzrostu , ale niższy człowiek , jeśli chodzi o siłownie moim zdaniem ma lepiej więc się nie przejmuj ;)
Szacuny
2
Napisanych postów
31
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
219
Pływanie dobra myśl, spróbuję tego, lepsze to niż siedzenie na tyłku. Słyszałem o tym że Małysza rozciągnęli, pytanie tylko jak? Wiem że zapaśnicy są niscy raczej ale to chyba nie reguła bo jest sporo wysokich, a ja chciałbym jeszcze chociażby te 2-3cm wydobyć jeśliby się dało.