witam oto nawiązanie do mojego tematu
https://www.sfd.pl/do_samoobronny_samoróbka_do_oceny-t561846.html
po przemyśleniach postanowiłem zakupić yawara
co to takiego jest??
YAWARA jest to 12 - 15 centymetrowy kijek, który służy do uderzeń i nacisków na punkty witalne.
Znany on jest pod nazwą "Yawara stick ", " Kubotan"
no więc tak już od dawna interesowałem się zakupieniem tego ale po samoróbce którą zrobiłem w temacie u gory myslałem, że to wystarczy niestety to nie było to i jak dowiedziałem się 25zł bo tyle wydałem na YAWARE to nie majątek a jest dużo lepsze niż samoróbki (takie jak moja)
no więc tak zrobiłem kilka zdjęć jak to wygląda na mojej łapie
1. ogólny wygląd - DŁUGOŚĆ 14cm
2. stosunek do mojej łapy
3.tzw "młot"
4.tzw "dziób"
5.ręka nóż
6. punkt
mam takie pytanie
odnośnie fotki
-3. czy palec ten najmniejszy wkładać w to kółeczko czy jednak nie? czy to kółko jest w ogole potrzebne, czy je wywalić?
-4,5,6 czy dobrze wykonałem podstawowe typy trzymania YAWARY czy coś robię źle??
- czy jak będę ją nosił w kieszeni kurtki to jakim sposobem trzymać YAWARE młotek czy dziobem co lepsze??
dziękuje za uwagę moja wiedza na temat YAWARY nie jest duża ale chciałbym stworzyć jeden duży temat o "YAWARZE " wiem że takie były na sfd ale z biegiem lat upadły a ten byłby w miare aktualizowany o tłumaczenia z angielskich stron tak aby miał jak najwięcej treści a jak najmniej samu
proszę o doradzenie co i jak
POZDRAWIAM GORĄCO
Zmieniony przez - syberius w dniu 2010-01-22 16:42:08
https://www.sfd.pl/do_samoobronny_samoróbka_do_oceny-t561846.html
po przemyśleniach postanowiłem zakupić yawara
co to takiego jest??
YAWARA jest to 12 - 15 centymetrowy kijek, który służy do uderzeń i nacisków na punkty witalne.
Znany on jest pod nazwą "Yawara stick ", " Kubotan"
no więc tak już od dawna interesowałem się zakupieniem tego ale po samoróbce którą zrobiłem w temacie u gory myslałem, że to wystarczy niestety to nie było to i jak dowiedziałem się 25zł bo tyle wydałem na YAWARE to nie majątek a jest dużo lepsze niż samoróbki (takie jak moja)
no więc tak zrobiłem kilka zdjęć jak to wygląda na mojej łapie
1. ogólny wygląd - DŁUGOŚĆ 14cm

2. stosunek do mojej łapy

3.tzw "młot"

4.tzw "dziób"

5.ręka nóż

6. punkt

mam takie pytanie
odnośnie fotki
-3. czy palec ten najmniejszy wkładać w to kółeczko czy jednak nie? czy to kółko jest w ogole potrzebne, czy je wywalić?
-4,5,6 czy dobrze wykonałem podstawowe typy trzymania YAWARY czy coś robię źle??
- czy jak będę ją nosił w kieszeni kurtki to jakim sposobem trzymać YAWARE młotek czy dziobem co lepsze??
dziękuje za uwagę moja wiedza na temat YAWARY nie jest duża ale chciałbym stworzyć jeden duży temat o "YAWARZE " wiem że takie były na sfd ale z biegiem lat upadły a ten byłby w miare aktualizowany o tłumaczenia z angielskich stron tak aby miał jak najwięcej treści a jak najmniej samu
proszę o doradzenie co i jak
POZDRAWIAM GORĄCO
Zmieniony przez - syberius w dniu 2010-01-22 16:42:08