Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ronowicz sog dla ciebie bo mialem to samo napisac :)
mysle ze niektorzy tutaj to ignoranci
fighter
nie uwazasz ze jesli ktos nie potrafi sie czyms poslugiwac to powinien dac sobie spokoj? bo jak nawet uderzyc zwyczajnie nie potrafi to po cholere mu yawara czy inna bron - niech lepiej jak najszybciej wypie...a - to mu bardziej pomoze. na potwierdzenie swojego twierdzenia male przyklad: miliony ludzikow za kierownica i nikt nie potrafi prowadzic samochodu - otwieram wtedy prywatna klinike i pomoc drogowa hehehe
Szacuny
14
Napisanych postów
2914
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
39362
Yawara jest to 12 - 15 centymetrowy kijek, który służy do uderzeń i nacisków na punkty witalne.
Znany on jest pod nazwą „Yawara stick „, „ Kubotan... proponuje poczytać artykuł - http://www.budokan.pl/bushi/htm/yawara.htm
Szacuny
6
Napisanych postów
1634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
6885
NO tak fajna żecz ale ile trzeba poświecić czasu aby siędobrze tym posługiwać ... przecież zanim przyłoże do tego punktu lub wyciagne z kieszeni to minie troche czasu ... może ktoś mi odpowie na pytanie??
"Nasze codzienne życie jest nieustanna walką z przeciwnościami losu"- Masutatsu Oyama
"Najpierw pozywane są kompanie tytoniowe za to, że ludzie zachorowali na raka płuc; Pózniej bary szybkiej obsługi za otyłość; Myślę, że mogę pozwać Budweiser'a za wszystkie te brzydkie kobiety, z którymi się przespałem."
"Nasze codzienne życie jest nieustanna walką z przeciwnościami losu"- Masutatsu Oyama
Szacuny
123
Napisanych postów
34575
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
195972
Na jakie pytanie?
Moderator działu "Style Tradycyjne" "Należy być silnym jak lew, a zarazem szlachetnym jak kwiat. Poprzez trening można dotrzeć do bram niebios."- Sosai Masutatsu Oyama
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
Szacuny
14
Napisanych postów
2914
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
39362
"NO tak fajna żecz ale ile trzeba poświecić czasu aby siędobrze tym posługiwać"- a znasz jakąś broń której obsługi nie trzeba się uczyć? bo ja nie. niczym nie będziesz się dobrze posługiwał jak nie poświęcisz na to czasu.
"... przecież zanim przyłoże do tego punktu lub wyciagne z kieszeni to minie troche czasu" - tak, jak byś wyjmował nóż, czy paralizator
" ... może ktoś mi odpowie na pytanie?? " - wyobraź sobie, że zamiast zwykłej plomby zaciśniętą pięścią, wypłacasz komuś plombe zaciśniętą pięścią tyle że wystaje z niej końcówka kubotanu- to tak jakbyś miał w ręku kastet. Trafienie kogoś tym w szyje czy twarz to moim zdaniem masakra. Zwróć uwage na sposoby trzymań yawary, opisane w artykule do , którego podałem link.
Szacuny
6
Napisanych postów
1634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
6885
Dzieki sog.... teraz sie musze dowiedziec gdzie jest wiecej tych punktow bo ja znam z 3...
"Najpierw pozywane są kompanie tytoniowe za to, że ludzie zachorowali na raka płuc; Pózniej bary szybkiej obsługi za otyłość; Myślę, że mogę pozwać Budweiser'a za wszystkie te brzydkie kobiety, z którymi się przespałem."
Szacuny
14
Napisanych postów
2914
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
39362
wiesz z tymi uciskami na punkty witalne, to pewnie jest tak jak z dźwigniami w stójce- ładnie to wygląda, ale możesz to zastosować najwyżej na pijaczku. Nie ma to jednak, jak przy******lić w łep Ale jak chcesz, to tu masz rózne punkty http://www.taekwondo.krakow.pl/pages/kupso_podstawowe.html Do zamieszczonego rysunka ja bym dodał jeszcze np. podbrudek.