Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Złamanie - krzywa ręka

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 555

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 102
Jakiś miesiąc temu miałem przeprowadzona operacje na złamanie kości promieniowej, po tym czasie miałem robione jedno zdjęcie na którym wyszło że wszystko dobrze się zrasta, za niedługo mam zacząć rehabilitacje x fizjoterapeuta, jednak nie daje mi spokoju to że ręką wygląda krzywo, pytanie czy po czasie będzie wyglądać lepiej czy moze to sygnał że coś jest nie tak ? Dla porównania dam zdjęcie ręki zdrowej i tej po operacji

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Blizna + opuchlizna tkantek, normalne. Czas.
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Również myślę, że jest to kwestia urazu jaki miałeś i jego następstw, czyli osłabienia mięśni, opuchlizny, czy też wspominanej blizny. Gdyby, kość źródła się w nieprawidłowy sposób, to bez wątpienia lekarz by to zauważył i zlecił Tobie ponowne wykonanie prześwietlenia RTG, a jak dobrze rozumiem, taka sytuacja nie miała miejsca.

Jeżeli jednak jesteś tym faktem zaniepokojony, to jak sam napisałeś, zaczynasz rehabilitację. Warto więc skonsultować to z fizjoterapeutą. Bez wątpienia będzie on w stanie odpowiedzieć Tobie na pytania.
2

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12443 Napisanych postów 161889 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240247
Witaj.
Jedynie rtg wykaże na tyn etapie, czy kość zrosła się krzywo, czy jest to kwestia jedynie tkanek miękkich i ewentualnie pracy stawów, które też zapewne są poprsykurczane. Jednak patrząc na odchylenie stawu nadgarstka względem stawu lokciowego nie wygląda to zbyt ciekawie. Nie wiem jaka jest historia złamanej kończyny, być może złamanie było na tyle poważne i skomplikowane, że wymagało takiego zespolenia kości. Ale od strony, gdzie nie myło otwierane, widać że na pewno ręka jest w większym odchylenia niż standardowa budowa

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Złamanie było ciężkie przez to że pierwszy lekarz zdiagnozował to jako stłuczenie i minęły tak dwa tygodnie do operacji. Właśnie chodzi mi o miejsce przy nadgarstku, na RTG niby kości dobrze się zrastały, ale no nie wygląda to za ładnie. Za tydzień mam wizyte u fizjoterapeuty i jego się dopytam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
2tyg po takim złamaniu/zabiegu to krótko. Czas.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Od złamania do operacji minęły dwa tygodnie, od operacji już miesiąc. I wiem że, takie pogrubienie w okolicy blizny zniknie ale właśnie chodzi mi głównie o to, że w okolicy nadgarstka jest takie skrzywienie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Libido - poziom ferrytyny

Następny temat

Problem z erekcją - porady

Spalanie
Polecane artykuły