Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
102
Jakiś miesiąc temu miałem przeprowadzona operacje na złamanie kości promieniowej, po tym czasie miałem robione jedno zdjęcie na którym wyszło że wszystko dobrze się zrasta, za niedługo mam zacząć rehabilitacje x fizjoterapeuta, jednak nie daje mi spokoju to że ręką wygląda krzywo, pytanie czy po czasie będzie wyglądać lepiej czy moze to sygnał że coś jest nie tak ? Dla porównania dam zdjęcie ręki zdrowej i tej po operacji
Szacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Również myślę, że jest to kwestia urazu jaki miałeś i jego następstw, czyli osłabienia mięśni, opuchlizny, czy też wspominanej blizny. Gdyby, kość źródła się w nieprawidłowy sposób, to bez wątpienia lekarz by to zauważył i zlecił Tobie ponowne wykonanie prześwietlenia RTG, a jak dobrze rozumiem, taka sytuacja nie miała miejsca.
Jeżeli jednak jesteś tym faktem zaniepokojony, to jak sam napisałeś, zaczynasz rehabilitację. Warto więc skonsultować to z fizjoterapeutą. Bez wątpienia będzie on w stanie odpowiedzieć Tobie na pytania.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
Witaj. Jedynie rtg wykaże na tyn etapie, czy kość zrosła się krzywo, czy jest to kwestia jedynie tkanek miękkich i ewentualnie pracy stawów, które też zapewne są poprsykurczane. Jednak patrząc na odchylenie stawu nadgarstka względem stawu lokciowego nie wygląda to zbyt ciekawie. Nie wiem jaka jest historia złamanej kończyny, być może złamanie było na tyle poważne i skomplikowane, że wymagało takiego zespolenia kości. Ale od strony, gdzie nie myło otwierane, widać że na pewno ręka jest w większym odchylenia niż standardowa budowa
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
102
Złamanie było ciężkie przez to że pierwszy lekarz zdiagnozował to jako stłuczenie i minęły tak dwa tygodnie do operacji. Właśnie chodzi mi o miejsce przy nadgarstku, na RTG niby kości dobrze się zrastały, ale no nie wygląda to za ładnie. Za tydzień mam wizyte u fizjoterapeuty i jego się dopytam
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
102
Od złamania do operacji minęły dwa tygodnie, od operacji już miesiąc. I wiem że, takie pogrubienie w okolicy blizny zniknie ale właśnie chodzi mi głównie o to, że w okolicy nadgarstka jest takie skrzywienie