Czy ktoś ma może opis konkretnych ćwiczeń po złamaniu kostki? Na państwową rehabilitację mam czekać 3 miesiące, na prywatną nie mam kasy, a dzisiaj zdjęto mi gips po 8 tygodniach...
1
Ilość wyświetleń tematu: 52191
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
Dawid
greenhulkMoglbys troche rozwinac jak wygladala rekonwalescencja po zdjeciu gipsu.Kiedy pozbyles sie kul.I stanales na ta noge juz sam.Cos wiecej bede bardzo wdzieczny.![]()
"Jestem sobie prawdą, fałszem i zagadką też.."
loleknie można tak zostawić nogi po takim urazie bez rehabilitacji.. poproś swojego lekarza rodzinnego, aby cie skierował na rehabilitację, a dodatkowo udałbym się na twoim miejscu prywatnie do fizjoterapeuty ze zdjęciem rtg i skonsultował jak ma przebiegać rehabilitacja (chyba, że macie dobrych fizjoter. w miejscu gdzie bedziesz mieć rehab.)
jakies 3 lata temu złamałem kość strzałkową z przemieszczeniem lekkim, blacha w kostce + 5 śrub, 5tyg unieruchomienia, a po nim 3 miesiące rehabilitacji - dzięki temu dziś nóżka jest sprawna rzekłbym w 99% (aktywnie trenuje submission fighting i zero problemów z kostką) dodam, że blachy nie wyciągałem z kostki
Hmm ja nie miałam przemieszczen, operacji, nastawiań. Ledwo było widać na rtg, że jest jakieś złamanie... I dlatego lekarz uznał, ze jest to lekkie i nie muszę miec reh..
także powodzenia w powrocie do zdrowia!![]()
Zmieniony przez - lolek w dniu 2012-02-16 18:22:14
Nasz sklep
Mega promocja