"Gdy Ty Sie Op*****lasz Ktos Inny Trenuje By Skopac Ci Dupe"
...
Napisał(a)
SieMa Od około 3 miesiecy ( na poważnie ) a przed tem 5 miesiecy ( uczyłem sie ) cwiczyłęm na silowni. Teraz zawsze po treningo na klate mam zakwasy. I tak jest co tyg. :/ wydawało mi sie ze mieśnie muszą sie tylko przyzwyczaić i juz będzie spokuj ale te zakwasy są od koło 1 miesiąca. Czy to odbrze czy źle ze je mam ? ?
1
...
Napisał(a)
Tak zwane zakwasy, czy też domsy to bóle mięśni, które odczuwamy zazwyczaj dzień, dwa po treningu. Spowodowane są mikrouszkodzeniami tkanki mięśniowej, które powstały na skutek sesji treningowej. To, czy mamy zakwasy, czy nie nie określa, czy wykonaliśmy dobrze, czy też źle trening, gdyż bywa to bardzo często nadużywane, że jeśli nie ma zakwasów, trening był też marny, a to nie tak. Jakość treningu nie ma nic wspólnego z bólem, który odczuwamy po nim. Ból ten powstaje podczas „naprawy”, której dokonuje nasz organizm, celem „załatania” powstałych wcześniej mikrourazów i jest mocno zależny od naszego wytrenowania.
Większe zakwasy zauważyć można pośród osób początkujących niżeli u osób zaawansowanych. Jeśli mamy tak zwane domsy, warto skupić się na regeneracji, bo tego w tym momencie potrzebuje nasz organizm, a także odpowiednio zbilansowanej diecie, można również wykonywać lekkie rozciąganie, a także sesje rollowania danej partii mięśniowej, to na pewno pozwoli nam szybciej wrócić do treningu.

Większe zakwasy zauważyć można pośród osób początkujących niżeli u osób zaawansowanych. Jeśli mamy tak zwane domsy, warto skupić się na regeneracji, bo tego w tym momencie potrzebuje nasz organizm, a także odpowiednio zbilansowanej diecie, można również wykonywać lekkie rozciąganie, a także sesje rollowania danej partii mięśniowej, to na pewno pozwoli nam szybciej wrócić do treningu.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Wedlug mnie dobrze. Ja teraz po zmianie silowni mam zakwasy caly czas i mysle ze to jest spowodowane ze sie zmienil trening rodzaj obciazenia itd i dlatego jest dobrze bo stagnacji miesni nie ma. A co do ciebie to moze miesnie sie jeszcze nie przyzwyczaily. Moze minie z czasem :)
...
Napisał(a)
widocznie mięśnie dostają w dupe ;] wg. mnie to dobrze przynajmniej wiem , ze trening był coś wart 

http://www.sfd.pl/temat261925/ <-- linki do pelnometrazowych filmow ze znanymi kulturystami :)
I Nie Ma Srania ! %) (c)
...
Napisał(a)
Ja mam zakwasy jak zaczynam ćwiczyć a potem po tygodniu już zakwasów nie mam. Zdania na temat zakwasów są podzielone. Jedni piszą, że dobrze jest mieć zakwasy inni znowu sądzą, że to nie jest dobre.
W moim przypadku jednak najlepsz rezultaty osiągam właśnie w pierwszym tygodniu ćwiczeń kiedy mam zakwasy.
W moim przypadku jednak najlepsz rezultaty osiągam właśnie w pierwszym tygodniu ćwiczeń kiedy mam zakwasy.
1
...
Napisał(a)
No to czyli dobrze ze sie nie zamartwialem zabardzo :) Dzieki za informacje :) NarQa i niech Masa Będzie Z Wami 

"Gdy Ty Sie Op*****lasz Ktos Inny Trenuje By Skopac Ci Dupe"
...
Napisał(a)
widocznie mięśnie dostają w dupe ;] wg. mnie to dobrze przynajmniej wiem , ze trening był coś wart
Ziompel, skończ z tymi stereotypami
Trening po którym są zakwasy wcale nie musi oznaczac ze trening był coś wart
I na odwrót...
Co do autora: Jezeli po takim czasie miesnie sie nie przyzwyczaiły to radze sie upewnić czy aby na pewno ćwiczysz dobrze technicznie. No, chyba ze dokładasz sobie co trening duzo wiecej cięzaru
Ziompel, skończ z tymi stereotypami

Co do autora: Jezeli po takim czasie miesnie sie nie przyzwyczaiły to radze sie upewnić czy aby na pewno ćwiczysz dobrze technicznie. No, chyba ze dokładasz sobie co trening duzo wiecej cięzaru

1
sra ta ta ta ta...
...
Napisał(a)
ja teraz na klate co trening dożucam 1 kg
. Musze pojechac z nia ładnie 

a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Ja też mam zakwasy po każdym treningu na klatkę. Zapewne wiąże się to z tym, że chodzę na normalną siłownię już, a nie do piwnicy z kolegą, choć tam czasem też się zajdzie :)
1
...
Napisał(a)
Stosuj rozgrzewke oraz stretching po treningu, daj mięśniom nieco tlenu 

Good ol' chicken!
...
Napisał(a)
ja mam zakwasy po kazdym treningu na kazda partie tez ponad miesiac :P na poczatku pobilem nawet rekord bo mialem zakwasy bica z 5 dni :P teraz zaczynam sie rozciagac dobrze przed w trakcie i po treningu i juz zakwasow nie ma :p
-_-
...
Napisał(a)
Jeżeli masz zakwasy po wczuciu się w trening np przy koncu cyklu to możesz wykonywać źle technicznie ćwiczenia.
a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
pozdrawiam
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!