Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
witam, 4dni temu robiłem trening siłowy na gymie, dodam ze nie trenuje typowo treningów na gymie bo robię mma i bjj , pare walk zawodowych w tym... w ostatnim ćwiczeniu robiłem biceps 12kg na ławce skośnej i przy wypriscue strzeliło lekko od środka przy łokciu i prąd przeszedł po ręku, zaraz przerwałem trening i widzę se biceps poszedł do góry 2/3cm , przy zgięciu bolało , do lekarza i bez zdjęcia diagnoza ze zerwany albo naderwany biceps, za dwa dni będę miał zdjęcie co jest z ręka bo nie chce zabiegi operacyjnego ... czy jest szansa ze pomału ręka wróci i będę mógł trenować ... 2tyg zrobię przerwę i odpoczynek dla organizmu , dodam ze nie z takich kontuzji sam wychodziłem (kolana, barki, kark) pozdrawiam
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Topaz44, dzięki bardzo i oto mi chodzilo wypowiedz kogoś kto ma podobny problem, ja nie trenuje typowo siłowo, tyko walczę i już wiele podobnych zdań słyszałem że przy uderzeniu nie będzie miało mocnego znaczenie zerwanie, inaczej się mięśnie układają , nawet lekarz mi to powiedział , duże ciężary zero i typowe treningi siłowe... anubis84 no do autora nie dotrze i się nie wymądrzaj tyle ... bez operacji wracam do formy, narazie regeneracja bez ćwiczeń , później z fizio i jadę na macie dalej , a dla niedowiarkow jak wrócę do treningów , polecę na zawody i wrzucę fotki .... wszystko w głowie panowie, a nie klikanie w klawiaturę tylko i szkolna wiedza...
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
jak 2-3 cm poszedł w góre to pewnie zerwany, jakby był anderwany nie zauważyłbyś różnicy, pewnie jakiś przyczep poszedł, jeśli zerwany to operuj to by wrócił do pełnej sprawnosci tak to będzie osłabiony
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie wyglada tragicznie , cała ręka w tatuażu jest to z daleka wogole nie widać różnicy... nie chce otwierać ręki a dodam ze mieszkam w hiszpani i nie bardzo chcem się podjąć operacji ... myśle ze to chyba przeciążone ścięgna od ponad 15 lat ciężkiego treningu i poszło, po jakim czasie mogę ruszać ręka i jakie ćwiczenia na poprawę mocy bicepsu??
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
czy ktoś wracał po takiej kontuzji?? zerwanych przyczepach lub naderwanym bicepsie?? potrzebuje ćwiczenia w czasie wzmocnienia ręki po urazie , o sprawność się nie boje bo nue z takich kontuzji wychodziłem ...