Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
chyba mam zwichniety palec wygladalo to tak: gralem w pilke w domu ;) pociagnalem noge w prawo i dywan wszedl miedyz duzego palucha a reszte u lewej stopy i ona zostala po lewej
palec wygial sie i od tej pory gdy stane na poduszcze pod tym palcem to boli
ponoc to zwichniecie
jak sobie z tym poradzic bez wkladania palucha w gips?
SOGI za konstruktywne odpowiedzi :)
Szacuny
9
Napisanych postów
413
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
6565
Najlepiej idź do lekarza, on oceni sytuacjie jako specjalista. Jeśli powiesz, ze nie chcesz gipsu, to powinien dać Ci tylko usztynienie na palec - przyłoży do niego patyk (będziesz miał utrudnione ruszanie nim) i owinie cały palec bandażem. Można to samo zrobic w domu, ale o wiele lepszym rozwiązaniem jest pójście do lekarza, bo co jeśli są jakieś uszkodzenia wewnętrzne?
Szacuny
9
Napisanych postów
413
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
6565
Ten patyk nie jest duzy, więc do buta sie zmieści, a bandaża nie jest wiele. Nie powinno być kłopotu. To w końcu tylko zwykłe usztywnienie - też coś takiego miałem. Zakup mascie na uszkodzone stawy - pomagają. Ja też nieraz coś takiego miałem btw. Cała przyjemnosć po mojej stronie
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
to nie boli tak normalnie podczas chodzenia a i w pilke zagralem 2 spotkania po 90 minut i bylo spox podczas gry
czasem tyliko boli jak postawie na poduszce stope tak jak do odbicia
myslalem raczej o masciach ktorej (jesli tkaie istnieja) moglyby wspomoc proces "naprawy" w srodku stopy :)
Szacuny
125
Napisanych postów
6135
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
30354
Ze zwichnięciem tobyś nawet nie mógł chodzić. To zapewne nadwyrężona torebka stawowa. Możesz stosować na to żel Reparil, jeśli wystąpi obrzęk, to Lioton1000 lub Haematoven. 'Od wewnątrz' to najlepiej jakiś diklofenak w kapsach, podobno Voltaren 50mg jest bez recepty.
"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."