Mam problem:). Zacznę od tego, że trenuję w siłowni prywatnej:) w piwnicy, mam ławeczke, hantelki, 70 kg obciążenia - wszystko własnoróbki - lecz chciałbym dorobić kilka kg. Niedaleko mnie mieści się zakład odlewniczy i pomyślałem, żeby tam się spytać co nieco. Poszedłem i dowiedziałem się takiego czegoś. Otóż powiedzieli że z wylaniem nie będzie problemu, koszt jaki mnie wyniesie to też będzie znikomy lecz muszę przygotować formę pod obciążenie bo oni nie mają czasu zająć się takim czymś... I pytanie, jak to zrobić?:> wiadomo, że nie z kartonu;p Macie z tym jakieś doświadczenia?
...
Napisał(a)
Witam!
Mam problem:). Zacznę od tego, że trenuję w siłowni prywatnej:) w piwnicy, mam ławeczke, hantelki, 70 kg obciążenia - wszystko własnoróbki - lecz chciałbym dorobić kilka kg. Niedaleko mnie mieści się zakład odlewniczy i pomyślałem, żeby tam się spytać co nieco. Poszedłem i dowiedziałem się takiego czegoś. Otóż powiedzieli że z wylaniem nie będzie problemu, koszt jaki mnie wyniesie to też będzie znikomy lecz muszę przygotować formę pod obciążenie bo oni nie mają czasu zająć się takim czymś... I pytanie, jak to zrobić?:> wiadomo, że nie z kartonu;p Macie z tym jakieś doświadczenia?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
moim zadaniem niepowinno sie rozwalić. Ale jeszcze jest beton.
A najlepiej zapytaj sie tam z czego możesz zrobić forme wkońcu koniec języka za przewodnika
A najlepiej zapytaj sie tam z czego możesz zrobić forme wkońcu koniec języka za przewodnika

...
Napisał(a)
Heh proste kup gline np. w auchanie albo sobie ukop i uformuj formę na obciążenie. Ja tak robilem na ryby obciążenie ołowiane.
...
Napisał(a)
z tortownicy
http://www.sfd.pl/chucknoris_/masa_z_półobrotem-t424885.html DZIENNIK TRENINGOWY ZAPRASZAM
http://www.sfd.pl/BLOG_Nawet_parówka_dęta_raz_w_roku_ma_swoje_święta_by_chucknorris-t484710.html
BLOG TREC ZAPRASZAM
NIE POPRAWIAM DIET I TRENINGÓW NIE ZNAM SIĘ NA TYM
...
Napisał(a)
ja kiedys jak robilem betonowe to uzywałem do tego wiader.
Uciolem pare cm od dna i zalewałem
Uciolem pare cm od dna i zalewałem

HST power!!!
"niech nienawidzą- byle by sie bali"
http://www.sfd.pl/Lager90/BLOG/W_Drodze_Na_Plaze_fotki_s.33,_filmik_str.36-t459544.html - Mój blog;]
...
Napisał(a)
Nie bo sie przyczepi metal do metalu a z gliny będzie odchodzić. Nie no najlepiej uciąć z wiadra i wlać

...
Napisał(a)
nic sie nie przylepi!
jak masz obciazenie ołowiane, to zalej je nawet do garnka jakiegos starego do gotowania, wsadz w srodek rurke stalowa o srednicy gryfu i masz gotowe obciazenie
jak masz obciazenie ołowiane, to zalej je nawet do garnka jakiegos starego do gotowania, wsadz w srodek rurke stalowa o srednicy gryfu i masz gotowe obciazenie
...
Napisał(a)
no jeżeli to z ołowiem to zgoda ale inne metale mają większe temp topnienia i albo sie przykleją albo sie stopią :D Zależy co za metal.
...
Napisał(a)
to z czego ty chcesz robić obciążenie
?!
gdzie w domowych warunkach uzyskasz temperature topnienia chodźby stali konstrukcyjnej?
Inne pierwastki i stopy się nieopłacalne
tylko ołów...

gdzie w domowych warunkach uzyskasz temperature topnienia chodźby stali konstrukcyjnej?
Inne pierwastki i stopy się nieopłacalne
tylko ołów...
...
Napisał(a)
ManRon pisze że ma zakład odlewniczy koło siebie i sie zgodzili mu odlać obciążenie tylko potrzeba mu formy. 

...
Napisał(a)
Utnij dno wiadra metalowego jakiegoś, albo garnka najlepiej najmniej zaokrąglonego na spodzie problem będziesz miał z przyklejeniem rurki tam żeby sie nie ruszała to możesz dać tak a dziury zrobić możesz wiertarką albo u tokarza 

...
Napisał(a)
Tylko teraz czy jak zaleją mi do wiadra, to będzie wychodziło 1 wiadro = 1 ciężarek? czy będę to mógł potem jakoś odkleić?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Siłownie puławy
Następny temat