Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam serdecznie . Otóż mam mały problem moja klatka piersiowa jest zbyt duża względem reszty ciała wymiar jej jest 102 cm a bicek ma 34 cm . I chciałbym jak najszybciej zniwelować tą dysproporcję ponieważ zaczyna mi to przeszkadzać . I dlatego chcę zbudować do tego silne ramiona ale nie bardzo wiem czy robię dobrze otóż mam kilka pytań :
Czy mogę łączyć trening bicepsów z tricepsem ?
Czy lepiej robić więcej serii z mniejszym ciężarem czy na odwrót ? narazie to wygląda zazwyczaj tak ( 6 x 10 przerwa 30 sek wiem śpieszy mi się )
czy mogę 2 razy w tygodniu ćwiczyć biceps i triceps ?
Klatki nie biorę pod uwagę do treningów bo jestem chudy a jak coś zgrubnę to wszystko idzie na klatkę .
Ogólnie jestem ektomorfikiem mam 16lat , 186 wzrostu i ok . 70 kg mam bardzo mocną rzezbę ale zalezy mi bardzo żeby nabrać masy bo niby wszysycy się jarają ale jakoś to lamersko i pedalsko wygląda . Nie prowadzę diety jestem bardzo zabieganym nastolatkiem i przez cały dzień wykonuje ciągły ruch ale staram się jeść dużo a będę jadł jeszcze więcej ale nie wiem jakoś to spływa inni to już dawno mieli by nadwagę .. Bardzo proszę o jakąś poradę z góry bardzo dziękuje .
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Dziwnie jakoś stoisz chyba, ale nie powiedziałbym że jest wielka w stosunku do innych partii. Trenuj ją ale z mniejszym naciskiem. przy plecach mozesz dać akurat jest antagonistą.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.