Szacuny
12
Napisanych postów
72
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
180
Chciałem zapytać czy zapalenie wirusowe organizmu - grypa może powodować zaburzenia wzroku pod postacią świecących punkcików, tak jakby falowaniem obrazu, bólem oczu. Ból oczu szczególnie przy wyższej temperaturze. Czy to może mieć jakieś powiązania. No ogólnie
mam jakiś dziwny ten wzrok.
I czy grypa może powodować uczucie niedowładu - ociężałości kończyn.
Zmieniony przez - Nemo7 w dniu 2008-03-01 23:08:07
Szacuny
12
Napisanych postów
72
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
180
Jestem 6 miesięcy po wypadku (uderzyłem głową) gdzie potem miałem zaburzenia wzroku konkretnie nie mogłem skupić wzroku i to przez 5 miesięcy od wypadku oraz miałem ubytki w polu widzenia wyszły jakieś 2 miesiące po wypadku po lekach ubytki znikły.U okulisty byłem w ten czwartek i badania siatkówki wyszły dobrze ale muszę chodzić do kontroli. No i teraz nie wiem co jest z tym wzrokiem.
A jakie są objawy przemęczenia oczu ?
Szacuny
12
Napisanych postów
72
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
180
Teraz jak mam grypę to często siedzę prze komputerem i przed TV ale 6 miesięcy temu miałem wypadek po którym miałem zaburzenia wzroku. No i badania oczu mam do dziś w ten czwartek byłem u okulisty.
Zmieniony przez - Nemo7 w dniu 2008-03-02 00:48:54
Szacuny
12
Napisanych postów
72
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
180
No u okulisty u mnie w mieście przez ostatnie 6 miesięcy byłem 3 razy i to jest dobra okulistka bo wszędzie mi ja polecali no i szczerzę wszystko co jej mówiłem to sprawdzała. Od grudnia dodatkowo jeżdżę na badania do Kliniki Okulistycznej w Katowicach i tam miałem mnóstwo badań. Pole widzenia, Vertigo Flesh, i podstawowe badania jak badania ciśnienia oka, dna oka i to tak sprawdzali że ja sam widziałem kawałek siatkówki przed oczyma jak świeciła.
Ale czy takie mroczki - świecące punkciki to tylko przy problemach z siatkówką mogą się pojawić ?
Szacuny
12
Napisanych postów
72
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
180
No ale te mroczki często pojawiaj podczas mrugania oczami, oraz kiedy popatrzę z ciemnego miejsca na monitor. Tak to jak normalnie patrze to bardzo rzadko się pojawiają. I chciałem jeszcze zapytać w jakim czas rozwija się odwarstwienie siatkówki ?