Witam,zastanawiam się jaki posiłek może być zamiennikiem ryżu/kaszy i piersi z kurczaka/indyka...Wiem ,że w takim posiłku jest full białka roślinnego z ryżu i zwierzęcego z cyca ,ale gdzie jeszcze jest takie dobrej jakości białko które buduje masę ? Czy białko np. z mleka czy twarogu może dorównać białku z kurczaka ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
wołowina,ryby,jaja,twaróg.tyle ze musisz wiediec ze np. twarog posiada wolnoprzyswajalne bialko i najlepiej jesc go na noc.
ryz zastepujesz kasza gryczana/jeczmienna/kus kus/makaronem razowym/z mąki durum/owsianymi/chlebem razowym
ryz zastepujesz kasza gryczana/jeczmienna/kus kus/makaronem razowym/z mąki durum/owsianymi/chlebem razowym
...
Napisał(a)
niestety białko białku nie równe tak samo jest z węglami ;] pamiętaj aby urozmaicać diete bo to podstawa. kolega wyżej podał Ci odpowiednie produkty, spróbuj zamienić ten ryż z kurczakiem na coś innego, jest mnóstwo kombinacji. potrzeba tylko troche wyobraźni i chęci.
1
...
Napisał(a)
A jak jest z tym mlekiem ? I czy ryby muszą być świeże czy mogą być z puszki albo wędzone ?
1
...
Napisał(a)
mleko oprocz bialka zawiera spore ilosci cukru.ryby najlepiej swieze,z pusszki tunczyk moze byc ale z takimi makrelami z puszki i innymi to bym uwazal 

...
Napisał(a)
Ok dzięki za pomoc sogi wysłałem
I mam jeszcze jedno pytanie: Czy należy jeść banana bezpośrednio po treningu
?

I mam jeszcze jedno pytanie: Czy należy jeść banana bezpośrednio po treningu

...
Napisał(a)
jak dostarczysz w odpowiednim czasie po treningu po treingowy posiłek ww złożone i białko banan zbędny będzie. Chyba że nie jesz od razu możesz jednego zjeść
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!