Szacuny
69
Napisanych postów
1977
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
9455
Ja polecam książkę Super Stawy o dynamicznym rozciąganiu autorstwa Pavala Tsatsoulina. Choć język książki może trochę przeszkadzać bo przypomina reklamy z TV Marketu ale facet zna się na rzeczy i raczej bredni tam nie spotkasz.
http://www.wydawnictwoaha.pl/?page=book&id=55
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5
walcze z tym problemem od wielu wielu miesiecy juz, i moge ci poradzic ewentualnie rozciaganie na siedzaco pachwin przy scianie. niech ktos ci pomoze i tak jakby wyciaga noge, tomoze usmierzy bol, u mnie to dziala np przy zabce. ogolnie mam dziwne cialo do rozciagania, ale nie moge przestac :) widze postepy wlasnie dzieki temu ze chce :) i trening czyni na prawde mocniejszym!! ale w moim przypadku na efekty nalezy poczekac. i tak z tymi biodrami twoimi. nie usztywniaj biodra, jak najbardziej rozluzniaj, krec tylkiem, zeby znalezc lepsza pozycje a przy okazji rozciagnac udo w kazdym kierunku(chyba ze nie chcesz), i przezwyciezaj bol (poprzez omijanie, a nie na sile!!!!!!!!!!!!!!! dbac o biodra) polecam osobiscie joge na biodra i duzo rozciagania na siedzaco. na prawde. zamkniete biodra to prze**** sprawa.
Szacuny
5
Napisanych postów
746
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
13199
hej,
wiem, że temat stary , ale mam taki sam problem i chyba konflikt panewkowo-udowy - przy rozciąganiu w bok ( w przód nie ma problemu ) albo do rotacji wewnętrznej pózniej na drugi dzień albo dłużej mam bóle w biodrach i osłabienie nóg. Czuje blokadę kostną jakby w biodrach. I wraca również wtedy napięcie np dwugłowych uda itd. Boli też jakiś wtedy nerw z boku biodra. Jak się sprawa u Was potoczyła ? Trzenowaliście dalej ? Jakoś sytuacja się poprawiła ?
Zmieniony przez - rolka w dniu 2025-01-16 12:04:56