Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
246
Witam wszystkich.
Niestety mam zamknięte biodra a chciałbym moc wysoko kopać. Niestety po rozciąganiu statycznym bolą mnie biodra tak, że następnego dnia zarówno jak i przez najbliższy tydzień odpada nawet dynamiczne z powodu tego bólu.
Co powinienem robić żeby móc wysoko i mocno kopać (oczywiście sensownie)??
Czytałem też kiedyś jakiś post wwwaldka, który podawał w jaki sposób można zwiększyć ruchomość zamkniętego stawu biodrowego jednak niestety za Chiny nie mogę tego znaleźć.
Szacuny
5
Napisanych postów
746
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
13199
hej,
wiem, że temat stary , ale mam taki sam problem i chyba konflikt panewkowo-udowy - przy rozciąganiu w bok ( w przód nie ma problemu ) albo do rotacji wewnętrznej pózniej na drugi dzień albo dłużej mam bóle w biodrach i osłabienie nóg. Czuje blokadę kostną jakby w biodrach. I wraca również wtedy napięcie np dwugłowych uda itd. Boli też jakiś wtedy nerw z boku biodra. Jak się sprawa u Was potoczyła ? Trzenowaliście dalej ? Jakoś sytuacja się poprawiła ?
Zmieniony przez - rolka w dniu 2025-01-16 12:04:56
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
246
Pozycja jest dobra. Tylko, że gdy się rozciągam chcąc zrobić siad turecki nie czuję rozciągania w okolicach ud czy krocza lecz po prostu czuję ból w biodrach i utrzymuje się ona jakiś tydzień czy dwa. No i wtedy kopanie odpada bo czuję się tak jakby mi ktoś wbijał półmetrowe szpile w okolice bioder po zewnętrznej stronie. Zresztą jak próbuję się znowu rozciągać statycznie to czuje ten ból. Pozycji do rozciągania również próbowałem wielu, więc to nie jest raczej to :(
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
246
Byłem u lekarza sportowego i po prześwietleniu to stwierdził. Zdjęcie postaram sie zrobić i wkleić. W sumie to większość informacji o rozciąganiu wziąłem właśnie z tego forum. Postaram się znaleźć temacik i wkleję go tutaj.