Witam Wszystkich :)
MIesiąc temu zaczął mnie bolec lewy nadgarstek. Bol nie zapoczątkowalo żadne szczyknięcie
czy też upadek. Podejrzewam, że stało się to wtedy gdy na kursie ratownictwa bez rozgrzewki
mialem przerzucic jakiegos leżącego gościa. Chwyciłem go podchwytem i naglym ruchem bez rozgrzewki
przewaliłem go na drugą strone. Po 30 minutach zaczął się ten ból, któremu towarzyszy szczykanie.
Ból występuje po bocznej, zewnętrznej stronie nagarstka(to chyba ścięgno).
Ból pojawia się gdy obracam nadgarstek do wewnątrz np gdy chce coś chwycic podchwytem lub
zakręcic butelke.
Poszedlem do lekarza pierwszego kontaktu powiedział mi że to zapalenie ściegna i zapisal masc
i cos na stan zapalny.
Po 3 tygodnia chcialem wrócic na silownie lecz gdy tylko zlapalem sztange podchwytem dalem sobie
spokoj. Ból ciągle występuje.
Jak o tym myślicie? CO pownienen zrobic?
Jak dlugo sie leczy takie zapalenie sciegna w nadgarstku?
Czy jest potrzeba przeswietlenia?
Pozdrawiam :) i dzieki z gory za odpowiedzi :)
MIesiąc temu zaczął mnie bolec lewy nadgarstek. Bol nie zapoczątkowalo żadne szczyknięcie
czy też upadek. Podejrzewam, że stało się to wtedy gdy na kursie ratownictwa bez rozgrzewki
mialem przerzucic jakiegos leżącego gościa. Chwyciłem go podchwytem i naglym ruchem bez rozgrzewki
przewaliłem go na drugą strone. Po 30 minutach zaczął się ten ból, któremu towarzyszy szczykanie.
Ból występuje po bocznej, zewnętrznej stronie nagarstka(to chyba ścięgno).
Ból pojawia się gdy obracam nadgarstek do wewnątrz np gdy chce coś chwycic podchwytem lub
zakręcic butelke.
Poszedlem do lekarza pierwszego kontaktu powiedział mi że to zapalenie ściegna i zapisal masc
i cos na stan zapalny.
Po 3 tygodnia chcialem wrócic na silownie lecz gdy tylko zlapalem sztange podchwytem dalem sobie
spokoj. Ból ciągle występuje.
Jak o tym myślicie? CO pownienen zrobic?
Jak dlugo sie leczy takie zapalenie sciegna w nadgarstku?
Czy jest potrzeba przeswietlenia?
Pozdrawiam :) i dzieki z gory za odpowiedzi :)
3
"You'll Never Walk Alone"