Od razu zaznaczam ze jezeli nie przepadasz za kasza gryczana, to w tej wersji smakuje ona bardzo dobrze, sama nie jestem jej miłośniczką

Taką brytfanke podzielilam na 4 porcje, dobrze smakuje na cieplo,ale rownie dobrze mozna zjesc na zimno, zapakowac do pracy itd.
To takze dobry sposob na wykorzystanie woreczka kaszy pozostalego z obiadu,mozna tez pokombinowac z dodatkami

Składniki:
- 1woreczek ugotowanej kaszy gryczanej
- 200g.twarogu półtłustego
- 3 jaja
- 100g.żółtego sera
- 10 pieczarek
- 1 lyżka masła klarowanego (+odrobine do wysmarowania naczynia)
- szczypiorek,koperek/pietruszka
- sól ,pieprz
Pieczarki kroimy drobno lub trzemy na tarce o grubych oczkach i zesmazamy na masle, pozostawiamy do ostygniecia. W misce mieszamy skladniki : kasze gryczana (musi byc ostudzona), jaja, pokruszony twarog,podsmazone pieczarku,poszatkowane ziola,sol,pieprz i starty żółty ser.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i pieczemy ok.35min. w 190st. termoobieg.
Smacznego !
Wartości(całość):
Kcal: 1255
B: 96.0
W: 68.8
T: 67.3
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html