Witam.Jak powinna wyglądać dieta w ostatnich dniach przed zawodami?Mam do zbicia 2-3kg a waga zamiast spadać stoi w miejscu.Czy zbijanie wagi przed zawodami bokserskimi to jest tzw.odwadnianie organizmu?Jak mam to zrobić ponieważ 1,5kg już zbiłem na poprzednie zawody ale po zawodach z powrotem wróciło?Rozmawiałem z trenerem mówił żeby po treningu,na kolację jak najmniej jeść i pić.Trening mam o 18:00.Kończy się 19:30.Do domu zajeżdżam przed 21:00 i dopiero jem kolację.Nie wiem czy to moja dieta jest zła czy co możecie mi pomóc bo dowiedziałem się ze mam jeszcze jedne wcześniejsze zawody koło 4 maja.Musze ważyć 54kg.Myślałem żeby obciąć węglowodany o połowę i tak zrobiłem przez ten tydzień ale coś waga słabo schodzi,oczywiście mam tez jakieś odstępstwa od diety.Jeżeli to ważne to mam 15 lat.Myślałem tez żeby może zwiększyć ilość posiłków,ale jeść mniej a częściej czy tak zrobić?Może ta dieta jest zła?Co mam zrobić aby ta waga zaczęła powoli schodzić?Z rana jak staję na wagę ważę około 56kg.Moja dieta wygląda tak:
Dieta:
Posiłek nr.1 7:20:
50g płatków owsianych
250ml mleka 2%
30g odzywki białkowej Trec Whey 100
Posiłek nr.2 11:30:
To co ugotuje stołówka w szkole bo obiad jem w szkole na stołówce
Posiłek nr.3 15:20 (posiłek przed treningowy)
50-100g piersi z kurczaka
pół torebki ryżu
surówka
Posiłek nr.4 21:00
2 jajka na twardo/makrela/1-2 kanapki
herbata bez cukru 250ml
Nie wiem właśnie co jeść po tym treningu bo trener mówił żeby jeść jak najmniej,ale jak ja jestem głodny to co mam zjeść może lepiej jakiś owoc i tylko odżywka białkowa?Mówił też żeby stopniowo ograniczać te jedzenie i płyny.
Suplementacja:
2 kaps BCAA przed treningiem i 2 kaps BCAA po treningu
5g kreatyny z rana i 5g kreatyny po treningu
Odżywka białko whey 100 30g to co jest w posiłku nr.1
Dieta:
Posiłek nr.1 7:20:
50g płatków owsianych
250ml mleka 2%
30g odzywki białkowej Trec Whey 100
Posiłek nr.2 11:30:
To co ugotuje stołówka w szkole bo obiad jem w szkole na stołówce
Posiłek nr.3 15:20 (posiłek przed treningowy)
50-100g piersi z kurczaka
pół torebki ryżu
surówka
Posiłek nr.4 21:00
2 jajka na twardo/makrela/1-2 kanapki
herbata bez cukru 250ml
Nie wiem właśnie co jeść po tym treningu bo trener mówił żeby jeść jak najmniej,ale jak ja jestem głodny to co mam zjeść może lepiej jakiś owoc i tylko odżywka białkowa?Mówił też żeby stopniowo ograniczać te jedzenie i płyny.
Suplementacja:
2 kaps BCAA przed treningiem i 2 kaps BCAA po treningu
5g kreatyny z rana i 5g kreatyny po treningu
Odżywka białko whey 100 30g to co jest w posiłku nr.1