Szacuny
26
Napisanych postów
2672
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
17556
Szukałem w wyszukiwarce, ale odpowiedzi nie znalazłem.
Jakie skutki może przyniesc spozycie zbyt duzej ilosci białka ? Wiadoma rzecz, że jesli chcemy zbudowac mase, to konkretna ilosc bialka jest potrzebna. Ale jesli przesadzamy, to czasem nie uzyskamy odwrotnego efektu ?? Czym jest zakwaszenie organizmu na skutek spozycia zbyt duzej ilosci białka ?
Szacuny
1
Napisanych postów
414
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3416
Tzn. dosc czesto sytuacja przybiera taki obrot. Jesli ktos przed dieta zrobi konsultacje i bedzie wiedzial ze ma sporo pic to wszystko bedzie ok a nawet lepiej niz wczesniej.
Szacuny
11
Napisanych postów
625
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8869
ja jak zaczynalem 3 miesiace temu z dieta to od razu wrzucilem na 3g/ kg masy ciala.
Nie bylo to zbyt rozsadne i co jakis czas miewalem bardzo mocne bole brzucha (dokladnie w okolicach jelita grubego) a po 2 miesiacach pokazala sie skaza bialkowa - wysypka jakby ukasilo mie z 50 komarow na malym kawalku ciala, zjechalem do 2,2 g/kg masy ciala, wysypka znikla i nie pozostalo po niej sladu. Bialko jest konieczne ale trzeba uwazac by nie przesadzic, obecnie jade na 2,5g/kg masy i jest ok, nic nie boli. Zacznij może od 2g i stopniowo zwiekszaj jesli masz jakies obawy.
pzdr
Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
124
dezaminacja w wątrobie ale to nie stanowi jakiś powaznych konsekwencji
i białko w moczu na poziomie >250mg i w ostateczności zapchanie kłębuszków nerkowych i z tym już gorzej
Szacuny
26
Napisanych postów
2672
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
17556
To np. jedzenie po treningu 60 g białka naraz lub jedzenie na drugie śniadanie całego twarogu chudego 250 g. Robię tak od zawsze i zastanawiam się czy nie jest to błąd...