Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Zdjecia, filmy - kulturystyka i fitness vol 3

temat działu:

Aktualności - Kulturystyka i Fitness

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1482561

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lordknaga Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6621 Napisanych postów 16722 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 399141
wielu kategorii powinno nie byc ale zawody to teraz maszynka do robienia siana. nie chce ci sie trenowac polowy ciala i masz nogi jak wykalaczki - stworzymy kategorie dla ciebie - meska sylwetka... albo myslisz ze powinnas byc modelka ale na takowa sie nie nadajesz, bo uroda albo fotogenicznosc nie ta, odlusc sylwetke i masz bikini - 3 cm szpachli na japie + cyckonosz i majty wysadzane "diamentami" swaroskiego za kilkaset euro i rob t walk jak prostytuka pod autostrada, najlatwiejsze kategorie, zeby kazdy mogl startowac chciaz ta meska na przestrzeni lat zmutowala i zamiast wyglada jak kryteria mowily "odltuszczona sylwetka jak na plaze w szortach" to sa nawaleni pod korek towarem typy, ktorzy w wiekszosci przypadkow, poruszaja sie na 2 patykach i te kategorie sa najliczniej obsadzone, karte pro i zawody, tany itd. oplacic + znajomi przyjda i zabula za wstep, zeby cie obejrzec w open coraz mniej zawodnikow i coraz mniej odzaczajacych sie sylwetek.

http://www.sfd.pl/Lordknaga_blogo_galeria-t1129580.html

LORDKNAGA - MOJA PRZYGODA Z CROSSFITEM - sponsored by reebok

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 29 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3953
212 jest po to aby tacy ludzie jak clarida mogli coś wygrać bo gość jest świetny ma kupę masy i dociety w uj a jak wyszedł 2lata temu w open to przy słabym w tamtym roku bigramym i tak wyglądał śmiesznie chociaż formę i masę jak na swój wzrost miał super wiec jest to kategoria dla freakow z metrem wzrostu i tyle. Tak samo z cp wolę żeby było i taki cbum mógł pokazywać najlepsza sylwetkę i zaj**iście estetyczna niż żeby musiał dołożyć 10kg masy aby tylko bić się z takim chopanem i lunsfordem i zabijać ta estetykę zresztą cp to obecnie najlepsza i najpopularniejsza kategoria a cbum największe nazwisko w świecie kulturystki w tym momencie więc tyle w temacie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Possible Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2989 Napisanych postów 20618 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 740166
Nie każdy się nadaje do nakładania masy , a każdy próbuje, nie każdy się nadaje do wygrywania a każdy kto startuje wierzy że wygra. Kiedyś nie kalkulowania tylko startowano:) I tak jak pisałem karły wygrywały z olbrzymami. Przykładowo Padilla był tak proporcjonalnie zbudowany i harmonijnie że stawiano go obok innych większych żeby tamtym pokazać jakie mają braki. To było ciekawe. Podział na kategorie, tą mniejsza i większą zainicjował m in. Arnold, żeby jego kumpel Columbu też mógł wygrać Olympie. Później to zniesiono bo stwierdzono że Open to Open i trzeba wyłonić tego najlepszego.
A gdy coraz więcej przybywalo małych czołgów, to ponownie przywrocono.Gdyby De Millia dalej promowal pro BB nie byłoby tej kategorii. .
Ci do Clarida to przecież wystartował w zawodach Open i wygrał. Czyli nawet gdyby nigdy normalnej Olympia nie zdobył to widać że jakieś zawody by zaliczył po drodze i inni zapewne też. W latach 80,90 i wczesnych 00 nie było tej kategorii i nie było Classic i mieliśmy kosmiczny poziom i szeroki przegląd różnych typów sylwetek na jednej scenie. To była prawdziwa kulturystyka.

Zmieniony przez - Possible w dniu 2024-07-19 19:13:58

Zmieniony przez - Possible w dniu 2024-07-19 19:15:34
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 205 Napisanych postów 318 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 5780
212 powstała po to żeby jeden z najlepszych kulturystów wszechczasów, czyli Flex Lewis, dostał kilka statuetek. Taki żart, szkoda żeby zniszczył idealny wygląd próbami dokładania masy, żeby konkurować z mutantami w open, kategorie są potrzebne - mimo, iż najbardziej liczy się open, nie każdy do open się nadaje. Tak jak w boksie, nie każdy może / chce ważyć ponad 100 kg żeby walczyć w królewskiej kategorii wagowej, ale kocha się bić, i co ma zrezygnować przez to ? Każdy może znaleźć swoje miejsce. Pomijam oczywiście całkowicie fakt, że to jest biznes, im więcej kategorii tym więcej kasy w obrocie.

Wspomniany został Chris Bumstead, to jest synonim cp, tak jak Flex Lewis 212, a synonimem open Arnold i Ronnie - i niech tak będzie :) aa jeszcze Buendia to synonim MP :) Oni są stworzeni do swoich kategorii po prostu. I cała masa fanów na świecie utożsamia się bardziej z tymi, z którymi są zbliżeni bardziej genetycznie, a że tylko garstka jest stworzona do open.... amatorzy siłowni też muszą skądś brać inspirację.

Zmieniony przez - kadafi2 w dniu 2024-07-19 20:17:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 328 Napisanych postów 864 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 33247
Co jakiś czas taka dyskusja się tutaj wywiązuje i jak zawsze napisze że dla mnie 212 i classic to sztuczne twory.tak jakby zrobić zawody koszykówki do 180 cm wzrostu albo bieg na 100 metrów beż czarnoskórych.niby można ale po co.
Jak ktoś naprawdę jest dobry to i tak w open się o nim usłyszy. Taki clarida by nie miał sandowa ale np 3 miejsce New York pro czy Arnolda.kasa pewnie nawet lepszą.
Byli w NBA zawododnicy po 160 parę cm i dawali radę.
Niech cbum wyjdzie w open i zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Jak to tak pójdzie to niech zrobią kategorie nie wagowe ale np poniżej 1grama teścia tygodniowo i powyżej.tyle samo sensu to ma
1

Chciałem być kulturysta bo chciałem pizgac zardzewiałym żelastwem a nie biegać co chwilę do apteki po igły i do laboratorium badać hematokryt.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3092 Napisanych postów 25061 Wiek 43 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 414891
Można by się przyczepić że skoro 212 stworzona została na siłęz że to biznes itd to to samo można powiedzieć o każdej innej kategori poza open ale akurat CP jest imo jedną z lepszych rzeczy która w bb się przytrafiła. W zamyśle, klasyczne sylwetki , piękne kształty, bez karykaturalnego przerostu itp. I choć sam jestem wielkim fanem oglądania na scenie sylwetek takich jakie prezentowali najwięksi tego sportu, czytaj niekwestionowany King Ronii to CP z miłą chęcią obejrze i a mnie sylwetki najpaszych z tej kategorii to coś pięknego jeżeli tak to określić.
Choć tutaj mimo wydawało by się określonych kryteriów pojmowania jąk powinna wyglądać klasyczna sylwetka to akurat największy obecnie tej kategorii imo to fenomen bo nie do końca wpisuje się w kanony klasycznej sylwetki a jak widać prezentuje tak niesamowite przygotowanie że jest nie do pokonania od kilku już lat
Podsumowując, oglądać tego co nas nie interesuje nie musimy a kto chce tam startować niech startuje, jego życie, jego sprawa co robi i jak.sie w nim realizuje

Zmieniony przez - wincol w dniu 2024-07-19 22:37:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 328 Napisanych postów 864 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 33247
Ja napiszę jeszcze ze dla mnie paradoksem jest ze w sporcie w którym chodzi głównie o budowanie masy mięśniowej ktoś narzuca limity wagowe. Uważasz że trzeba zachować dobra talię? Zachowaj,dowal masy ile uważasz i wyjdz do open.
Wg mnie wielu zawodników z open pozamiatało by to całe classic. I wielu z nich nie musiało by wiele zrzucać.
Ray,Anthony, dex,Charles,sarcev.wszyscy oni dzięki estetyce dobrze radzili sobie w open
Wielu następnych pozamiatało by we wczesnym etapie swojej kariery, Ron w 91 w Katowicach np.
Powinno być to traktowane jako przystanek w drodze do optymalnego rozwoju swojej sylwetki.
Nie wyobrażam sobie np odpuszczać 3 powtórzenia w siadach bo będę miał za duże nogi I się w limicie nie zmieszczę.albo ze trzeba zejść z dawek bo masa idzie za bardzo.
Dla mnie kulturystyka to powinno być przedstawianie optymalnej wg siebie sylwetki a rola sędziów powinno być w którą stronę to idzie
1

Chciałem być kulturysta bo chciałem pizgac zardzewiałym żelastwem a nie biegać co chwilę do apteki po igły i do laboratorium badać hematokryt.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Gdyby taki bumstead wyszedł do open w super formie,zrobił pozowanie promujące estetykę to nie byłby na straconej pozycji.zane byl mniejszy o 10-20 kg od przeciwników i jakoś nie potrzebował osobnej kategorii żeby porwac tlumy za soba i wygrać.
1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Possible Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2989 Napisanych postów 20618 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 740166
Dokładnie tak, jak Mahoney99 napisał, pełna zgoda.
I jeszcze nawiązując do tematu startów i podziale kulturystyki -, bo niech każdy ma szansę coś wygrać. -
Bzdury.
Tak jak pisałem, kiedyś nie kalkulowano, tylko liczyła się rywalizacja, konfrontacja. Nie wiem czy wszyscy zdają sobie z tego sprawę jak ci wszyscy bardzo znani , niektórzy wręcz kultowi, legendarni zawodnicy, radzili sobie w konkursach.

Kilka przykładów :
Milos Sarcev, człowiek który do tej pory jest uważany za posiadacza wyjątkowej, jedynej w swoim rodzaju ( duże rozmiary) estetycznej sylwetki. Na ponad 70 startów jako Pro, wygrał tylko jeden raz .
Thierry Pastel , niski kulturysta który zachwycał swoimi mięśniami brzucha i genialnym pozowanie na prawie 60 startów wygrał jedne zawody.
Andrea Munzer którego przedstawiać nie trzeba, czym zasłynął. Na ponad 20 startów nie wygrał nic.
Francois Benfatto, legenda, bóg estetytki jak w czasach jego startów go nazywano. Kulturysta rozchwytywany przez wszystkie branżowe magazynu , na 20 startów nie wygrał nic.
Bob Paris, żywy grecki posąg, przykład perfekcji, umięśnienia i symetrii, gość który był stawiany z przykład rozwoju sylwetki, na 30 startów jako pro nie wygrał nic.
Mike Mattarazzo, kulturysta którego bicepsy stały się już legendarne, i w formie startowej pod względem wielkości nie miały sobie równych, podobnie jak lydki. Mike do tej pory jest wymieniany pośród tych zawodników którzy wielkość swoich mięśni przenosili z off na onn season. Na ponad 30 startów nie wygrał nic.

Jean Pierre Fux . Na ponad 20 startów nie wygrał nic. A trzeba zaznaczyć że był to wyjątkowy freak genetyczny i wróżono mu swietłana karierę, najlepsze magazynie branżowe walczyły o sesje zdjęciowe z nim ( wypadek, przykra sprawa, ale i tak Fux nic specjalnego by nie ugrał)
Sonny Schmidt, gosc który był realnie brany pod uwagę po1991 roku, na wygranie Olympii. Na 50 startów nie wygrał nic ( nie licząc jednego tytułu master Olympia w 1995 roku)
Mike Quinn, Bad Boy kulturystyki. Wiele, naprawdę wiele, branżowych magazynów zbiegało o sesje z nim. Był bardzo znany w swoim czasie i lubiany ( nie przez wszystkich) zawodnikiem. Na ponad 20 starow pro, nie wygrał nic .
Aaron Backer, wyklęty przez IFBB , kulturysta który wyprzedził swoją epoke. ( Tak jak kiedyś Fox) Świetne dcięcie przy olbrzymiej masie. Federacja go odrzuciła , ale świat kultuystyki zachwycał się nim cały czas. Na ponad 20 startów, nie wygrał nic.

Można by tak pisać i pisać .Ale po co i dla kogo? Teraz pokolenie ma CBuma. Albo jakichs karłow, który niby jest najlepszy. I akceptują go.
Nie.
Tylko Open.Tak jakby to najlepszy w historii BB promotor , Wayne DeaMillia mówił.Tylko Open.
Lee Priest ( maluch który rywalizował z gigantami i z nimi ...wygrywał) powiedział - kulturystyka skoczyła się, z odejsciem DeMilli.
Kategorie w zawodowej kulturystyce nie są potrzebne.

Zmieniony przez - Possible w dniu 2024-07-20 21:53:10

Zmieniony przez - Possible w dniu 2024-07-20 22:07:08
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 409 Napisanych postów 6167 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 130802
Chicago Pro

3
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

OSTATNIE wolne miejsca na KURSY INSTRUKTORSKIE! PAS

Następny temat

Wyniki MPJiW z Katowic 2014

Alldeynn
Polecane artykuły