Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Zdjecia, filmy - kulturystyka i fitness vol 3

temat działu:

Aktualności - Kulturystyka i Fitness

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1482560

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lordknaga Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6621 Napisanych postów 16722 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 399141
ja nie mam nawet pojecia, czy treningiem da sie zmienic ksztalt miesnia? mi sie zawsze zdawalo, ze poprostu cwiczymy je zeby je zmeczyc, dostarczamy pozniej skladnikow(zarcia) na ich rozwoj czy tam mase i tyle a kto jak wyglada to juz nie zalezy od nas a jak nas rodzice obdarowali jedyne czym mozemy zmienic ksztalt to zerwaniem czy tam naderwaniem? oliwa mial takie bochny wlasnie ja to nazywam jak wolf ale za to jak dobre mial inne partie? popatrz na tego mlodego(znowu zapomnialem naziwska) co ma problemy z kregoslupem -npc pro w cp, mlody chlop, staz wiekszy niz twoj ulubieniec nagablo i jakie ma bicepsy? sam nawet wrzucales ich porowananie... to teraz zobacz np. na ich nogi czy talie a moze klatke? to jest takie moje gydbanie ale ja widze kulturystyke wlasnie tak jak napisalem na poczatku, i niektorzy beda ta mase budowali szybciej, inni wolniej? znam sam kilka osob, ktorych lapy wygladaja jak "niceps" czyli ani tri ani bi a lapa wyglada jak makaron i ludzie cwicza nascie lat... myslisz ze treningiem bys to zmienil? u mnie na silce jest tera taki murzyn, gadalem z nim, chlop z nigerii, ale urodzil sie tutaj, ze 185 cm wzrostu, nabity pod korek ma 22 lata i nie cwiczy nog, chce startowac w meskiej, wazy 103 kg a wyglada na zywo jak wiekszosc influenserow na ig, tylko ze na zywo lapy tak nabite ze masakra, bf na oko dalbym mu z 6-7% i jak z nim gadalem, to chce startowac w federacji dla naturali, nie boi sie testow, bo jest naturalny(w co mu wierze) ale jak by go zobaczylo 99% chlopa z tego forum, odrazu by bylo ze saa jedzie na bank, trenuje ciezko, o zywieniu nie ma prawie w ogole pojecia a jak mi mowil ze robi cut(redukcje) to poporstu po treningu idzie na bieznie pobiegac 10-15minut i waga mu spada

Zmieniony przez - lordknaga w dniu 9/21/2024 3:55:13 PM
2

http://www.sfd.pl/Lordknaga_blogo_galeria-t1129580.html

LORDKNAGA - MOJA PRZYGODA Z CROSSFITEM - sponsored by reebok

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 328 Napisanych postów 864 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 33247
Arnold miał prawy biceps większy i bardziej strzelisty bo napinał go co chwilę do lustra. Dużo zawodników tak ma.pol żartem mówię o tej przyczynie. Biceps jak wszyscy wiedzą ma 2 głowy.da się zmienić ogólny kształt bicepsów chociażby poprzez rozwój poszczególnych głów.
A np kształt nóg? Niektórzy jak curry mają mało masy na dole przy kolanach-mowia że to genetyka,coś na pewno ale widział ktoś ciężarowca z takim kształtem ud? Tam siadają dupa do samej ziemi...przypadek?

Zmieniony przez - Mahoney99 w dniu 2024-09-21 16:00:19
3

Chciałem być kulturysta bo chciałem pizgac zardzewiałym żelastwem a nie biegać co chwilę do apteki po igły i do laboratorium badać hematokryt.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Possible Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2989 Napisanych postów 20618 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 740166
Też na to zwróciłem uwagę, o czym napisał masti . Takie budowy. Kevin Levrone całe lata próbował.poprawic szczyt i kształt bicepsów a jednak jakie miał to każdy wie.
Pewnie że każdy by się cieszył jakby miał takie bicepsy jak topowy zawodnik Classic Breon Ansley, ale genetyki nie oszukasz. I jak widać z jego przykładu ( przegrywa z plaskobicepswymi zawodnikami) i innych ( Baumsteda czy Ramon czy Urs nie mają jakichś specjalnych strzelistych bicepsów a są na szczycie ) kształt bicepsiw nie jest tak istotny przy ocenianiu sylwetki

Zmieniony przez - Possible w dniu 2024-09-21 16:07:10

Zmieniony przez - Possible w dniu 2024-09-21 16:07:52
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lordknaga Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6621 Napisanych postów 16722 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 399141
ocenia sie chyba caloksztalt? jesli chodzi o cp2 to bumstead ma slabe ramiona a ten caly tancerz z niemiec ma najslabsze ramiona chyba z calego cp na tej scenie a 3cie lyknal kilka razy? pojedziesz na jakies amatorskie zawody w pcimiu dolnym, to pewnie polowa zawodnikow, bedzie miala lepsze ramiona jak on... warto zobaczyc jakie on teraz cwiczenia na lapy wykonuje, jakies francuzy sztaga na paskach na lawce skosnej czy ugiencia na kablu z gory, podczas lezenia na lawce(co robil ruhl w latach 90, w koncu trenuja czasem razem) a ludzie na social mediach sie jaraja, ze on jakies nowe cwiczenia wymysla, mnie hype na tego goscia poprostu drazni, swietna forma, srednia sylwetka z mega slabymi ramionami a kazdy go wielbi pod niebiosa i ten jego usmiech od ucha do ucha jak joker, co cisnie z kogos szydere i nie wiadomo dlaczego czyli ramion nie ma a 3ci na swiecie w swojej kategorii

co do levrona to jak piszesz, nigdy nie mial super bicepsow, a z drugiej strony wystarczy zobaczyc na bigrona, ktory byl silniejszy niz kevin, jesli chodzi o ciezary a sam mowil, ze nie wazne jak dokladal do pieca i jak ciezko cwiczyl, zawsze zazdroscil leveronowi jego naramiennych i tricepsow, ktorych ronni moze nie mial slabych ale odstawaly od kevina - szczegolnie tricepsy, naprawde taki genetyk, nigdy nie pomyslal, zeby zmienic jakis trening albo nie probowal roznych 'sztuczek' na rozwoj czy tam polepszenie tych partii? wtedy sie zap*****lalo na silowni, dzisiaj widzisz typow, ktorzy nie maja plecow a chca je poprawic i robia wioslowanie na kablu/wyciagu jednoracz 'bo aktywacja i czucie miesni'

Zmieniony przez - lordknaga w dniu 9/21/2024 4:35:41 PM
1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 205 Napisanych postów 318 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 5780
Nie no, oczywiście że kształt mięśnia to tylko i wyłącznie genetyka, ew. synthol (seo, cała grupa miejscowych środków). Ten murzyn francuz, co ma zaj**istą sylwetkę i kilka razy tu był wklejany, też ma bicepsy jak Sergio Oliva, to jest długi brzusiec mięśnia, niektórzy mają krótki i wtedy łatwiej jest o "szczyty". Gen można oszukać jeśli chodzi o rozmiar mięśnia towarem, ale zmieniać kształt ? Jeszcze ludzkość nie jest na takim etapie.

"Konsekwencja prowadzi cię do rozmiaru pro, genetyka zadecyduje, jak będziesz wyglądać." Taki cytat jeszcze dodam. A Mateusz to, a propo genetyki właśnie, fenomen. Jak on wygląda to szczena opada.

A w naturalność murzyna z Nigerii średnio wierzę mimo, że wiem jak zmutowany gen można dostać od natury, szczególnie będąc murzynem, tak jakoś sceptyczny jestem.

Zmieniony przez - kadafi2 w dniu 2024-09-21 17:58:23
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lordknaga Doradca
Ekspert
ja tez tak to widzialem kiedys sam nie wierze w bajki typu - coleman wygral pierwsza olimpie jako natural ale naprawde gosc ma gen i to nie pierwszy typ z nigerii, ktory tak wyglada, u mnie na silowni jest wielu murzynow, w tym wielu nigeryjczykow( taka miejscowosc ) i naprawde progress jaki niektorzy notuja w krotkim czasie jest masakryczny, wielu z nich niski bf i ponabijani a watpie ze wszyscy laduja towar, no tez jak z nimi pogadac, to do bystrzejszych wiekszosc nie nalezy. jest u mnie na silowni taki jeden juz grubo po 40 a 6pak i nabity od pasa w gore swietnie, startowal tez w federacji dla naturali kilka lat wstecz, gdzie byl badany, wygladal super i przeszedl wszystko(wiem ze da sie to oszukac) wkleil bym jego fotki, tylko pewnie ludzie, ktorych znam z reala i mam ich na fb czy ig, nie zyczyli by sobie tego... pamietam tez blessinga za amatora, jak wygladal jak natural to ja cwiczylem dluzej niz on i juz bylem na towarze i byl daleko przedemna, lapa prawie 50 i rozstepy na przedramionach a ja wyzszy/cizszy niz on a wygladalem przy nim jak kupa i wtedy jak w pysk dostalem, ze to nie jest sport dla kazdego a tacy jak ja to sie moga amatorsko pobawic... jak wzial towar(nie chce tutaj pisac co i ile) to sam bal sie robic sobie zastrzyki i jego dziewczyna kula go w dupe, to lezal na lozku i opowiadal nam, ze masowal sobie poslad przez 5 minut, bral mixa, bo za trudne bylo dla niego nabrac 2 srodkow w 1 strzykawke w odpowiednich proporcjach i gosc centralnie po kilku tygodniach explodowal. rosl jak na drozdzach a bf spadal mu w dol nie mowiac juz o misce, o ktorej tutaj juz kilka razy pisalem

upd.

a wrzuce jedna fotke z zakryta twarza, od prawie 15 lat, bujamy sie po tych samych silowniach i gosc od wielu wielu lat, wyglada tak samo(to jest ten co startowal i byl testowany) fotki nie oddaja tego w 100% jak on wyglada na zywo ale lapa prawie jak urs ostatnio startowal jakos kolo 2017 i bf jaki ma to spokojnie 8% albo i mniej i on tak smiga caly rok, zebym ja mial taki bf to bym musial caly rok trzymac miche

Zmieniony przez - lordknaga w dniu 9/21/2024 6:21:39 PM
3

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lordknaga Doradca
Ekspert
daboul - pierwsze porownanie na prejudgingu, ciagle byl w srodku.

3

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Possible Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2989 Napisanych postów 20618 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 740166
To jest raczej oczywiste że już jest zwycięzca.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 328 Napisanych postów 864 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 33247
Ten daboul jest sylwetka wyżej o 2 poziomy a formą o 3.
W USA pojęcie naturalności to co innego niż Tu.ostatnio oglądałem program kryminalny to jakiś młody morderca dostał złagodzenie kary bo cały college( czy jak to tam jest z ichnim systemem edukacji) był faszerowany teściem(spora ilosc) przez trenera szkolnej drużyny footballu amerykanskiego i to podobno norma.
Potem taki gość mówi 3 lata ćwiczę kulturystykę i jestem pro a się okazuje że wcześniej brał gram teścia przez parę lat szkoły i ćwiczył 5 razy w tygodniu na siłowni.
Wg mnie jedyny dowód że ktoś był czysty(W miarę) jest taki że majac już wysoki poziom w bardzo szybkim czasie robi duży progres.
Np priest czy coleman.
Myślę że coleman w 91 mógł brać jakieś podstawowe środki w małych dawkach,żadnego gh czy insy itp.potem nie miałby " czym" takiego progresu zrobić. Priest też opowiadał na jakimś filmie kiedy zaczął brać i co.na poparcie swoich też miał fotki różniące się data pół roku czy rok a chłop 10-15 kg większy.
2

Chciałem być kulturysta bo chciałem pizgac zardzewiałym żelastwem a nie biegać co chwilę do apteki po igły i do laboratorium badać hematokryt.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lordknaga Doradca
Ekspert
bylem na seminarium priesta i levrona - i obaj opowiadali bajki z kosmosu, levrona na q&a zapytal sie jakis gosc jakie PCT robil a on do wszystkich, ze nie ma pojecia co to za skrot, wytlumaczyli mu, to mowil, ze nigdy w zyciu nie robil odbloku.

tutaj tez bylo dobre, ze udawal tak powaznego, jesli chodzi o pytania o saa(bo tych pytan bylo 99%) ze prosil aby wylaczac kamery, bo temat tabu no i zle by wygladalo jak odrazu chcial pchac swoje suple.

priesta juz nie pamietam dokladnie ale on cos mowil, ze bral na do ironmana(stare NYpro) 40mg wina ed i 200mg deki ew a na koniec dorzucil clen

juz nie mowie o tym, ze przyjechal ze swoim kumplem z uk(nie pamietam jak sie nazywal) maly grubawy i napakowany gosciu, z tatuazem na twarzy tribal ala tyson(on byl dosyc znany na social medach z 10 lat temu) i cos tam podsapywal( taki ala typowy brytyjski plaskiowy ganster z councilu), teraz gania pedofilow w europie(alez zmiena kariery ) a sam priest, na zywo jest jeszcze nizszy niz na fotkach, do tego mial ogromny bebzon, byl w koszuli w krate na guzikach i bembem spoczywal na jego kolanach jak siedzial, ryj caly czerwony jak by mial nadcisnienie, co drugie slowo 'fak' i dyszal jak stary parowoz co kilka slow... levrone byl w 2015 przed powrotem na scene a priest rok pozniej... na levronie bylo z 5x tyle osob i kolejka na koniec po fotke a priest te semiarium to byl taki gnoj, ze ledwo kto, chcial sobie z nim fotke zrobic... kevin tez opowiadal swoje cykle i nikt na sali(bylo dobre 100 osob) nie wierzyl w jego opowiastki, jedno mu trzeba przyznac, fajne historie opowiadal o ronnim i fajnie nasladowal jego glos, to jest taki bardziej showman czy komik jesli chodzi o seminaria i fajnie sie go slucha a swoje suple z fa wciskal z taka umiejetnoscia jak jakis topowy akwizytor

Zmieniony przez - lordknaga w dniu 9/21/2024 10:39:00 PM
1

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

OSTATNIE wolne miejsca na KURSY INSTRUKTORSKIE! PAS

Następny temat

Wyniki MPJiW z Katowic 2014

Alldeynn
Polecane artykuły