Siema, czesto mamy ochotę na coś konkretnie słodkiego ale nie chce jeść barwników, jakiś syfiarskich karmelów itd.
Postanowiłem pokazać Wam przepis na batona Bounty!
Składniki:
Wiórki kokosowe. 200g.
Białko WPC czekoladowe lub waniliowe(najlepiej). 150g
Cukier wanilinowy. Lub jak ktoś mówi waniliowy. 30g(ja w paczce miałem 32 więc może być 32)
Czekolada własnej roboty lub kupna, czarna.(W sumie to czekolada jest tutaj nie zdrowa ale czarna, dark gold myślę, że taka straszna nie jest). 3 tabliczki.
Jeśli ktoś chcę trochę bardziej nie zdrowo, może dodać Z 50g Cukru pudru.
Śmietana 18%.
Mleko ok 25ml.(mało.).
Odrobina masła.
Proste wykonanie w 15minut.
Wiórki, białko i trochę pudru jak kto chce wdg uznania wsypać do miski i dokładnie wymieszać.
Śmietanę, mleko oraz masło roztopić i wymieszać na małym ogniu.
Po roztopieniu wlać i wymieszać z wcześniejszą konsystencją aby wyszedł nam w miarę gęsty "rozczyn".
Gęstą masę po całym wymieszaniu wlewamy w najlepiej podłużne naczynie i dokładnie uklepujemy.
Czekoladę roztapiamy i oblewamy górną część naszej masy.
Wkładamy na 10minut do zamrażalki.
Wyjmujemy, następnie przekładamy i oblewamy czekoladą z drugiej strony.
Kolejny raz zamrażamy na ok 15minut.
I wuala
Zdjęcia:
U mnie konsystencja w środku ciut jeszcze nie zamarzła więc bedzie jeszcze bardziej jak w bounty.
Oszczędzamy zbednych składników(nie zdrowych)
-emulgator
-glicerol (substancja utrzymująca wilgotność E422)
-sól
-aromaty
-barwniki
-syrop glukozanowy
Oraz dużo, dużo pieniędzy.
Postanowiłem pokazać Wam przepis na batona Bounty!
Składniki:
Wiórki kokosowe. 200g.
Białko WPC czekoladowe lub waniliowe(najlepiej). 150g
Cukier wanilinowy. Lub jak ktoś mówi waniliowy. 30g(ja w paczce miałem 32 więc może być 32)
Czekolada własnej roboty lub kupna, czarna.(W sumie to czekolada jest tutaj nie zdrowa ale czarna, dark gold myślę, że taka straszna nie jest). 3 tabliczki.
Jeśli ktoś chcę trochę bardziej nie zdrowo, może dodać Z 50g Cukru pudru.
Śmietana 18%.
Mleko ok 25ml.(mało.).
Odrobina masła.
Proste wykonanie w 15minut.
Wiórki, białko i trochę pudru jak kto chce wdg uznania wsypać do miski i dokładnie wymieszać.
Śmietanę, mleko oraz masło roztopić i wymieszać na małym ogniu.
Po roztopieniu wlać i wymieszać z wcześniejszą konsystencją aby wyszedł nam w miarę gęsty "rozczyn".
Gęstą masę po całym wymieszaniu wlewamy w najlepiej podłużne naczynie i dokładnie uklepujemy.
Czekoladę roztapiamy i oblewamy górną część naszej masy.
Wkładamy na 10minut do zamrażalki.
Wyjmujemy, następnie przekładamy i oblewamy czekoladą z drugiej strony.
Kolejny raz zamrażamy na ok 15minut.
I wuala

Zdjęcia:
U mnie konsystencja w środku ciut jeszcze nie zamarzła więc bedzie jeszcze bardziej jak w bounty.


Oszczędzamy zbednych składników(nie zdrowych)
-emulgator
-glicerol (substancja utrzymująca wilgotność E422)
-sól
-aromaty
-barwniki
-syrop glukozanowy
Oraz dużo, dużo pieniędzy.