Witam, jeśli bym zrobił "kebaba" samemu w domu to byłby zdrowy? To znaczy pokroiłbym pierś z kurczaka na małe części dodałbym tam jakieś przyprawy do mięsa i usmażył na patelni.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Oczywiście ,mssz wówczas pewność, że znajduje się w nim prawdziwe mięso i świeże warzywa.-tutaj przykładowy przepis 150g mięsa z piersi z kurczaka
sól, pieprz, przyprawa do kebaba
- 15g oleju kokosowego Allnutrition https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Olej_Kokosowy_Rafinowany-opis36034.html
- 100g kapusty pekińskiej
- 50g pomidora
- 50g ogórka zielonego
- 20g cebuli
- 50g ketchupu: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Sauce_Zero_-opis36491.html.
Mięso drobiowe doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kebaba. Podsmażamy na maśle klarowanym. Kapustę szatkujemy, pomidora i ogórka kroimy w plasterki, cebulę kroimy w piórka. Bułkę tniemy wzdłuż, ale nie do końca, aby można było wygodnie złapać naszego kebaba w dłoni, smarujemy środek odrobiną ketchupu, dodajemy warzywa, mięso, ponownie smarujemy ketchupem i zjadamy.
sól, pieprz, przyprawa do kebaba
- 15g oleju kokosowego Allnutrition https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Olej_Kokosowy_Rafinowany-opis36034.html
- 100g kapusty pekińskiej
- 50g pomidora
- 50g ogórka zielonego
- 20g cebuli
- 50g ketchupu: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Sauce_Zero_-opis36491.html.
Mięso drobiowe doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kebaba. Podsmażamy na maśle klarowanym. Kapustę szatkujemy, pomidora i ogórka kroimy w plasterki, cebulę kroimy w piórka. Bułkę tniemy wzdłuż, ale nie do końca, aby można było wygodnie złapać naszego kebaba w dłoni, smarujemy środek odrobiną ketchupu, dodajemy warzywa, mięso, ponownie smarujemy ketchupem i zjadamy.
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Jasne, sam często robie sobie domowe burgery. Mięsko, bułka, warzywa, sos tez mozna samemu zrobic. Podobnie z kebabem. Możliwości jest pełno, więc kreatywność w kuchni i smacznego.
Ziomku mój Ty zawsze przy mnie stój w drodze na melanż czy w drodze na bój.
...
Napisał(a)
Lepiej będzie jak zamarynujesz mięso, nabijesz je na patyka szaszłykowego i upieczesz, wtedy sobie kroisz jak to u turssa
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Szczerze mówiąc to źle to nazwałem, bo nie zamierzałem jeść "kebaba" tylko mięso zrobione.
...
Napisał(a)
to mzoesz tak zrobić, tylko zeby to nie pływało w tłuszczu.
Sam tak nieraz zrobie ale kurczaka kroje na cienkie plastereczki, mzona powiedzieć że jak makaron wstążki, dosłownie chwila moment na patelni i gotowe.
Sam tak nieraz zrobie ale kurczaka kroje na cienkie plastereczki, mzona powiedzieć że jak makaron wstążki, dosłownie chwila moment na patelni i gotowe.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
robiąc coś samemu masz wpływ na jakoś stosowanych produktów i przede wszystkim jesteś w stanie określić ile kcal i makroskładników tam siedzi, także to tak samo posiłek jak ryż z kurczakiem, tylko w wersji która ci smakuje
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
To, że nazwiesz coś kebabem nie oznacza, że jest niezdrowe, czy niegatywnie wpłynie na naszą sylwetkę. Skoro weźmiesz pierś z kurczaka, pokroisz w kawałki i usmażysz, czy upieczesz, to będzie dalej zwykłą piersią z kurczaka smażoną lub pieczoną. Nazwać to możesz jak chcesz. Pierś z kurczaka jest jednym z zalecanych źródeł białka w diecie. Z kolei sposoby obróbki są dowolne. Jak lubisz lub jaką masz możliwość. Gotowanie, smażenie, pieczenie, duszenie, grillowanie, gotowanie na parze i różne inne można zamieniać w zależności od upodobań.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!