Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Zerwane sciegna klatki piersiowej - jak wrocic do treningu ?

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10270

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 580 Wiek 31 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 14495
Witam. Cwicze juz prawie 6 rok , od 10miesiecy pracuje na zachodzie , cwiczylem tu 9miesiecy na sprzecie typu lawka marbo troche obciazenia 100kg , pospawane porecze i wyciag.
Miesiac temu zapisalem sie na siłke pro w miescie gdyz mieszkam na wsi. I wiadomo wrocilem do ciezarow na ktorych bazowalem cwiczac w polsce tez na silowni publicznej.
Po 3,5 tyg treningu zerwalem spory procent sciegien prawej klatki podczas wyciskania na plaskiej.
Jestem pewien ze organizm byl po prostu zmeczony taka intensywnoscia, rozgrzalem sie dosc dobrze. Pracuje 7 dni tygodniu po 60h w tygodniu na gospodarstwie i do tego trening na silce.

Aktualnie jestem 3 tyg po wypadku. Wylew byl az na pol ramienia. Opuchlizna z klatki piersiowej w polowie zeszla.

Moje pytanie jest takie jak wznowic trening silowy, Jesli chodzi o rozciaganie,wlasciwy trening no i co moge mocniej jakie partie dokaldnie , i co z klatka no i barkami , tricem bo to partie lezace w poblizu.

Dwa zdjecia zrobione 2 tyg przed kontuzja.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 20191 Wiek 13 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 69241
Witam,
zostały wykonane jakieś badania? USG?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 580 Wiek 31 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 14495
Tak lezalem w szpitalu 2 dni , rezonans i rtg mialem robione , wykazalo ze zerwane jest troche sciegien na klatce ale nie caly przyczep. Ciagle chodze na rehabilitacje masaze i pole magnetyczne. Jeszcze mam 5 takich zabiegow przed soba.
Klatka piersiowa jest caly czas napuchnieta doslownie podwojona w porownaniu do zdrowej. , sladu na rece juz Prawie nie ma.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9152 Napisanych postów 83455 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705602
ja również miałem kontuzję klatki ok 3 tygodnie temu
w moim wypadku na szczęście przyczep jest ok ,tylko naderwane włókna mięśniowe na długości 1/3
więc ja jestem w lepszej sytuacji
trening klatki odpada całkowicie , najszerszy - wszelki podciąganie,ściąganie drążka wyciągu również odpada
inne grupy trenuję jednak z mniejszym ciężarem i cały czas kontroluję technikę
oczywiście lekarz zalecił mi przerwę w treningach ok 8 tygodni

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
flex piszac sciegna mialem na mysli nie przyczep a wlokna , tez mam iles % wlokien zerwanych , miales rowniez tez taki wylew na reke spory ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9152 Napisanych postów 83455 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705602
nie miałem żadnego wylewu
podczas wyciskanie ciężaru ,jedynie usłyszałem odgłos rozrywanego materiału

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
NO ja rowniez trzask jakby peknieta deska w pol. Co sadzisz o tapingu na takie cos ? pomogo by cos ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
ja jestem poobklejany
trochę chyba pomaga
1

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 78 Napisanych postów 429 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3301
Nie ma dowodów na skuteczność tej metody. Ze względu na jej kolorowość to doskonały materiał na marketingowe oszustwo. http://www.fizjoterapiaonline.pl/zastosowanie_i_efektywnosc_tapingu_kinestetycznego_w_leczeniu_dolegliwosci_miesniowoszkieletowych_badanie_przegladowe,393,n.html
Oczywiście jest pełno szkoleń dla fizjoterapeutów no i przez to ją stosujących nawet w baaaardzo profesjonalnych klinikach. No cóż, większość fizjoterapeutów nawet nie zrozumie zacytowanego artykułu, a trochę więcej kasy się przyda :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
flex , da sie co takiego samemu robic? z tego co wiem to 4-5 dni i nowy plaster . Nie mam opcji jazdy do lekarza/masazysty tak czesto , jestem w PL raz na 2,5tyg.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
sam tego nie nakleisz bo trzeba to odpowiednio "naciągnąć"

raz niech Ci pokaże fizjoterapeuta jak przyklejać ,a potem z pomocą drugiej osoby dasz radę

bomber mnie akurat to pomaga w ten sposób że stabilizuje mi trochę ten mięsień ( jak dobrze jest taśma naciągnięta ) no ale co kilka dni trzeba kleić na nowo
na plecach też mam - przepuklina - ale to już raczej placebo

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Skrzywienie klatki piersiowej

Następny temat

chlodzaca masc konska

Alldeynn
Polecane artykuły