Szacuny
0
Napisanych postów
64
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
199
Witam,
Mam do was pytanie mam nadzieję, że mi pomożecie ;)
Mam zerwane wiązadło krzyżowe w kolanie i czekam w tym momencie na rezonans ale jak wiemy wszystko długo trwa i zanim wykonają mi to badanie to minie kilka miesięcy. Chciał bym wrócić na treningi bjj żeby nie mieć za dużych strat w technice a jak na razie umacniam nogę na siłowni i jeżdżę rowerkiem. Noga się trzyma tylko strasznie strzela mi w tym kolanie. Moje pytanie jest takie czy jak bym wziął dobry lek (kolagen) w postaci tabletek i maści to mi pomoże z tym strzelaniem? Bo ktoś mi zaproponował super lek ale kosztuje 320 zł. Jak pomoże to nie szkoda mi siana ale wolę zapytać najpierw, bo może przy zerwanych nie ma sensu. A musze coś wziąć, bo pracuje jako bramkarz i ciągle jakieś spiny, kolano obciążone a zarabiać jakoś trzeba. Mam nadzieję, że pomożecie mi w tym temacie. Pozdrawiam i z góry dziękuję ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
261
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1859
Ja miałem naderwane krzyżowe w kolanie. Collaflex przepisany od lekarza i po ok 2 miechach stosowania było znacznie lepiej. Jest bez recepty koszt to chyba ok 50 zł za 60 tabletek. Polecam :)
Hard Work Forever Pays.
,,By na szczyt się dostać nim twój czas zgaśnie
musisz w tym co robisz odnaleźć pasję."
Chętnie pomogę w kwestii diety-treningu-suplementacji.
Szacuny
0
Napisanych postów
64
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
199
dzięki za odpowiedź ;) biorąc pod uwagę to co napisałeś to ten kolagen powinien pomóc ;) biorę kcolaflex ale dopiero od tygodnia ;) do tej pory stosowałe FA Core ale nic nie pomagało. Jak Tobie pomogło to colaflex to ja spróbuję ten super kolagen to może szybciej pomoże
Szacuny
9
Napisanych postów
260
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1018
Witaj. Niestety żaden lek Ci nie pomoże, ponieważ straciłeś stabilność stawu,a kolagen służy do regeneracji stawów i więzadeł. Jednak zerwanego więzadła nie zregenerujesz lekiem. ACL zabezpiecza kolano. Efektem zerwania jest to strzelanie o którym mówisz. Wzmacniaj mięśnie, w szczególności zginacze stawu kolanowego. Tylko operacja rekonstrukcji więzadła i prawidłowa rehabilitacja jest w stanie przywrócić sprawność kolana. Pozdrawiam.
Zmieniony przez - nosor w dniu 2014-05-01 16:15:01
Szacuny
0
Napisanych postów
64
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
199
rozumiem ale drobna poprawa jest możliwa? Czytałem, że ludzie mogą trenowac nawet kilkanaście lat z zerwanym wiązadłem więc jak dobry preparat się zastosuje to tymczasowo może pomoże
Szacuny
0
Napisanych postów
261
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1859
Nie słyszałem o nikim kto by trenował cokolwiek z zerwanymi więzadłami w kolanie, ja z naderwanym miałem problem z jakąkolwiek aktywnością wymagającą biegania, skakania ( a grałem kilka lat w siatkówkę).
A jakiś preparat warto stosować, tak czy inaczej lekarz na 100% Ci coś zapisze :)
Hard Work Forever Pays.
,,By na szczyt się dostać nim twój czas zgaśnie
musisz w tym co robisz odnaleźć pasję."
Chętnie pomogę w kwestii diety-treningu-suplementacji.