Witam. Zerwalem biceps na silowni podczas martwego ciagu. Zerwal sie w okolicy zgiecia z przedramieniem. Mialem operacje i z tego co sie dowiedzialem to mam na jakas sruba przywiercone sciegno do kosci. Reka w longecie ramiennej na 6tyg. Ogolnie zalamka bo lekarz powiedzial zebym zapomnial juz o ciezarach. Prosilbym jakiegos specjaliste lub osobe co doznala takiego urazu o opinie. Przepraszam za brak polskich znakow ale mam tylko jedna sprawna reke.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Bardzo możliwe że będziesz musiał się pożegnać z ciężkimi ćwiczeniami siłowymi.
"That's not normal because we don't want to be normal.
Normality is what weak people call living. I call it death."
...
Napisał(a)
Jeśli jesteś wyczynowcem, to poszukaj lekarza sportowego, ortopedy, który pracuje w klubie sportowym z pierwszej ligii i zapytaj się jego o opinię. Inaczej prowadzi się pacjentów, którzy nie są zawodowcami, a inaczej zawodowców. Tylko, że trzeba się liczyć z tym, że sport wyczynowy często prowadzi do "kalectwa".
...
Napisał(a)
nie jestem zawodowcem. Trenuje dla siebie i robie to od ok 10lat. Nie chce juz dzwigac sztang 200kg. Chcialbym poprostu moc trenowac normalnym ciezarem i wykonywac przykladowo te 15 powtorzen by zachowac te sylwetke ktora mam teraz. Jestem zalamany
...
Napisał(a)
http://www.sport-med.pl/leczenie/zerwanie-sciegna-miesnia-dwuglowego-ramienia#rehabilitacja
Spróbuj skonsultować się z lekarzem z linka powyżej.
Ciężko ocenić cokolwiek nie widząc badań obrazowych, opisu operacji itp.
Zmieniony przez - medycznaforma.pl w dniu 2015-02-20 18:01:07
Spróbuj skonsultować się z lekarzem z linka powyżej.
Ciężko ocenić cokolwiek nie widząc badań obrazowych, opisu operacji itp.
Zmieniony przez - medycznaforma.pl w dniu 2015-02-20 18:01:07
...
Napisał(a)
w opisie mam tylko cos takiego: rekontrukcja pierwotna sciegna miesnia dwuglowego ramienia H83 83.882 / S 46.2
Mam jeszcze pytanie czy ktos posiada wiedze co jesc lub jakie suplementy stosowac by przyspeszyc proces zrastania sciegna i odbudowy nawierconej kosci
Zmieniony przez - Wasyl__ w dniu 2015-02-21 08:55:24
Mam jeszcze pytanie czy ktos posiada wiedze co jesc lub jakie suplementy stosowac by przyspeszyc proces zrastania sciegna i odbudowy nawierconej kosci
Zmieniony przez - Wasyl__ w dniu 2015-02-21 08:55:24
...
Napisał(a)
Według mnie dasz radę wrócić do treningów, tym bardziej że miałeś przeprowadzoną operację . Ile razy słyszało się że jakiś sportowiec miał zerwany mięsień i mimo to wracał do sportu. Zastosuj okłady z korzenia żywokostu lekarskiego , jedz owoce/warzywa bogate w witaminę C np. pietruszkę, dorzuć trochę jakiegoś oleju tłoczonego na zimno (lniany, rzepakowy, oliwny) i pij codziennie dwie łyżeczki rozpuszczonej żelatyny.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!