w tym czasie wybralem się spora serie roznych zaszczykow co prawda troche pomoglo ale badania EMG we wrocku stwierdzily ze mam zespol ciesni nadgarstka
ortopeda dal mi teraz skierowanie na zabieg
teraz moje pytanie po zabiegu ile trwa dojscie do pelnej sprawnosci ? czy ktos z tu obecnych mial taki problem i kiedy mozna znow zaczac cwiczyc (w pelni obciazac reke) ??
Szacuny
8
Napisanych postów
3
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1
To zależy jak i u kogo się leczysz. Najlepiej prywatnie, bo tu liczy się czas i jeśli będziemy czekać na zmiłowanie NFZ, dolegliwość będzie sie pogłębiać. Ze swojego doświadczenia polecam udać się do poznańskiej Kliniki Nadgarstka. To specjalistyczny ośrodek, w którym konsultacje i zabiegi przeprowadza dr Marcin Popow, mnie przyjął bardzo szybko, a sam zabieg trwał 20 minut. Po bólach ani śladu.
Szacuny
180
Napisanych postów
1239
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3510
Nie zawsze zabieg pomaga, niekiedy po zabiegu jest tak samo jak przed, mozliwe ze dolegliwosc nabyles na silowni np wiele osob podczas wyciskania sztangi w lezeniu ma mocno zgiete nadgarstki i przeciaza wiezadlo poprzeczne nadgarstka. Powikłania po operacji wystepuja dlatego, ze w miejscu przeciecia robia sie blizny i nadal blokuja kanal nadgarstka, proponowalbym roziez sprawdzisz szyjna czesc kregoslupa bo ona moze dawac takie same dolegliwosci co ciens i zroznicowac objawy.
Szacuny
20
Napisanych postów
13351
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
51286
cwicze od 2004 watpie zeby bylo to od tego poniewaz nigdy wczesniej nie mialem jakich kolwiek objawow tego typu puki nie zaczelem pracowac wg lekarza badanie emg wyluczylo mozliwosc zeby to mialo dolegliwosci od kregoslupa i stwiedzil ze tylko wlasnie zabieg pomaga zadne leczenie niedlugo udam sie do jeszcze jednego poniewaz chce miec pewnosc
czyli moze byc jeszcze gorzej po zabiegu ? wg ciebei ?
Szacuny
180
Napisanych postów
1239
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3510
gorzej nie bedzie ale tak jak pisalem moze byc tak jak przed. Prace amsz siedzaco czy jak, manualnie duzo robisz rękami. Moze byc tez tak ze podczas pracy masz zla pozycje i to sie przyczynia do powstania zmeczenia w nadgarstkach
Szacuny
20
Napisanych postów
13351
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
51286
tapicer 8-9godzin non stop naciaganie materialu i szczelanie pistoletem z pracy zrezygnuje juz wiem bo lekarz powiedzil ze moze mi sie to samo zrobic w drugiej rece i wiem ze to od tego nie jestem pierwszy ktory to ma tam
Szacuny
180
Napisanych postów
1239
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3510
No to tutaj masz rozwiazanie twojego problemu kolego. Byc moze po zmianie pracy objawy ciesni ustapia i obejdzie sie bez zabiegu a to by bylo najlepsze.
Szacuny
20
Napisanych postów
13351
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
51286
i juz po zabiegu 20min i po sprawie miejscowe znieczulenie troche boli ale da sie przezyc lrkarz powiedzial ze 1-2 miesiace i wroce do pelnej sprawnosci z czasem sie okaze