Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78029
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766969
Ciężko jest stwierdzić z czego może wynikać Twój problem. Potrzebujemy bez wątpienia więcej informacji na Twój temat, na temat Twojej diety, czasu od posiłku do treningu, itp. Problem pojawia się tylko na treningu? Nigdy w ciągu dnia?
Sugeruję wypełnić formularz ankiety działu i opisać jak to dokładnie wygląda. Najlepiej wrzucić od razu kilka przykładowych dni diety do sprawdzenia według opisu w regulaminie działu:
Szacuny
2
Napisanych postów
208
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1149
Kiedyś miałem nadżerki przełyku i zapalenie błony śluzowej żołądka. Po kilku miesiącach ziół i diety to wyleczyłem ale czasami pojawia się zgaga. Wiem, ze jak za dużo zjem smażonego albo ostrego to zgaga będzie murowana. Ale są tez takie dni, ze w pracy nic a porobie trochę na treningu i się zaczyna. Odstęp między posiłkiem przed treningiem to 1,5h.
34746
Napisanych postów
25156
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282608
ANkieta + przykładowe dni jak wygląda dieta , lata temu miewałem bardzo częste zgagi jednak po rozpoczeciu przygody ze sportem i zdrowym odzywianiem nie wiem czy miałem kiedykolwiek zgagę a przeleciało juz z 7/8 lat
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
osobiście czas posiłku przed treningiem mi nie przeszkadza, mogę po 15 minutach iść, ale muszą byćto posiłki LC, najczęściej samo mięso+warzywa i jak trzeba to oliwa
6313
Napisanych postów
78029
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766969
Wygląda to niestety tragicznie i nie ma zbyt wiele wspólnego ze zdrowym odżywianiem. Sugeruję wprowadzić zmianę całego Twojego odżywiania. Zapraszam do zapoznania się z artykułami na temat zalecanych źródeł składników odżywczych i skomponowanie prawidłowej diety. Zacząć należy od wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego, które również jest złe.